Cum să mănânci sănătos cu bani puţini

image
Legumele proaspete sunt pe cât de sănătoase, pe atât de ieftine

C├ónd ai pu┼úini bani aloca┼úi pentru alimenta┼úia zilnic─â, planificarea pentru cump─âr─âturi poate avea provoc─ârile sale, iar dac─â e┼čti adeptul m├ónc─ârurilor s─ân─âtoase, acest lucru poate fi chiar mai dificil. ├Äns─â, nu imposibil. Speciali┼čtii revistei ÔÇťCe se ├«nt├ómpl─â doctore?ÔÇŁ ne dau c├óteva sfaturi utile, de care ar trebui s─â ┼úinem cont pentru un meniu ieftin, dar s─ân─âtos.

1. Cump─âr─â produse proaspete ┼či congeleaz─â-le

Produsele proaspete sunt ├«ntotdeauna o mare necesitate, dar costul poate deveni prea mare. O foarte bun─â solu┼úie const─â ├«n cump─ârarea legumelor ┼či fructelor de sezon ┼či depozitarea lor ├«n congelator, pentru a le putea consuma ori de c├óte ori este nevoie.

2. Caută reducerile de preţ

├Än cazul ├«n care magazinul alimentar de unde ├«┼úi faci cump─âr─âturile ofer─â un card de economii, asigura┼úi-te c─â ├«l de┼úii ┼či verific─â s─âpt─âm├ónal ce produse sunt reduse. Nu planifica m├ónc─ârurile pe care urmeaz─â s─â le g─âte┼čti ├«nainte de a consulta reducerile ┼či restul pre┼úurilor, ├«n general. Din contr─â, asigur─â-te c─â mesele sunt pl─ânuite ├«n conformitate cu cele mai benefice pre┼úuri la alimente.

3. Încearcă tipuri de carne mai puţin costisitoare

Te po┼úi bucura ├«n continuare de carne, chiar ┼či atunci c├ónd dispui de un buget redus. Alege feluri mai pu┼úin costisitoare de carne, cum ar fi pulpe de pui ├«n loc de piept de pui, ┼či ├«ncearc─â ┼či metode de g─âtit diferite.

4. P─âstreaz─â frigiderul ┼či c─âmara organizate

Resturile felurilor de m├óncare sunt ├«ntotdeauna minunate, dar ├«┼či pierd ├«n totalitate scopul ├«n cazul ├«n care r─âm├ón ├«n partea din spate a frigiderului. Eticheteaz─â resturile ┼či p─âstreaz─â frigiderul organizat, pentru a ajuta la minimizarea risipei de alimente.

5. Mergi la pia┼ú─â la sf├ór┼čitul zilei

Dac─â vrei s─â cumperi fructe ┼či legume din pia┼ú─â, poate ar trebui s─â iei ├«n considerare vizita la pia┼ú─â spre sf├ór┼čitul zilei, atunci c├ónd agricultorii se preg─âtesc s─â plece ┼či doresc s─â v├ónd─â produsele c├ót mai repede. Cu toate acestea, verific─â starea ├«n care sunt acestea. Nu ├«ntotdeauna ce r─âm├óne spre final este neap─ârat ┼či ├«ntr-o stare optim─â pentru consum.

6. Consumă ton în conservă, dar verifică eticheta

Datorit─â propriet─â┼úilor sale, tonul poate atinge pre┼úuri extrem de mari. Cu toate acestea, nu ├«nseamn─â cu nu ├«l po┼úi consuma. Iat─â o alternativ─â rentabil─â ÔÇô tonul la conserv─â. Nu te zg├órci, avertizeaz─â WebMD.com ÔÇô de┼či foarte s─ân─âtos, tonul conservat poate con┼úine o serie de aditivi nepotrivi┼úi. Alege o variant─â mai bun─â a tonului la conserv─â ┼či verific─â tot timpul ingredientele. De asemenea, ca urmare a cantit─â┼úii ridicate de mercur, tonul este recomandat ├«n doze potrivite pentru o persoan─â normal─â, dar mici, pentru o femeie ├«ns─ârcinat─â.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
5 front bac toata clasa jpg
teodora alex insula iubirii3 png
image
image
image
image
memoria buna se sustine cu alimente, lecitina si somn  697901584 jpg
BMW seria 7 jpg
thumbnail ghid de vacanta pentru turisti de tot felul1 jpg
image png
Click (1) (9) jpg
meditate 1851165 1280 (1) jpg