Cum să obții machiajul perfect: 4 pași pe care să îi urmezi înainte de a folosi make-up

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Maksim Shmeljov/ Shutterstock
Sursă foto: Maksim Shmeljov/ Shutterstock

Machiajul frumos îl obții prin îngrijirea pielii. De multe ori, ai tendința să te grăbești și uiți că pentru a avea un look perfect trebuie să îți pregătești tenul corect pentru aplicarea produselor de make-up.

Fiecare dintre noi își dorește să aibă parte de un machiaj de durată, iar tenul să arate impecabil de dimineață până seară. Pentru a obține make-upul perfect, e nevoie să folosești produse de calitate, potrivite tenului tău, precum cele de la Gerovital, o marcă românească de tradiție, ale cărei produse sunt gândite pentru femeile care au grijă de aspectul lor, își doresc să îmbătrânească frumos și să aibă o piele hidratată, indiferent dacă au tenul gras, uscat, sensibil sau normal. Însă, pe lângă produsele folosite, o importanță deosebită o are și rutina dinaintea aplicării machiajului.

Curățarea feței

Înainte de a te pregăti pentru machiaj, asigură-te că pielea este curată. Spală-ți fața cu apă călduță și folosește un șampon de curățare, care să elimine eficient impuritățile, murdăria și uleiul. Această acțiune te ajută să ai pielea mai fină.

Alegerea produsului de curățare este, de asemenea, un pas important, pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă ai pielea sensibilă, evită să folosești produse care conțin acid glicolic, deoarece pot provoca roșeață și iritații. Pe de altă parte, dacă ai o piele predispusă la acnee, un produs ușor mai acid ajută pielea să lupte împotriva bacteriilor.

Exfolierea feței

Celulele moarte de la suprafața pielii sunt responsabile pentru un make-up mai puțin plăcut. Exfolierea înseamnă să descoperi o nouă piele netedă. În mod natural, pielea se reînnoiește o dată pe lună. Însă, pe anumite porțiuni, celulele moarte sunt mai aderente. Din cauza acestora, tenul poate fi lipsit de luminozitate.

Folosește zilnic un exfoliant blând, cu granule mici, de formă circulară. Ingredientele aspre și neregulate pot fi dăunătoare, deoarece pot distruge pielea, făcând-o excesiv de uscată. După aplicarea produsului potrivit, clătește foarte bine fața, astfel încât machiajul să nu se îngroașe când este aplicat.

Calmarea feței

Tonerul este, adesea, ignorat în rutina de îngrijire a feței, însă ar trebui inclus în categoria produselor cosmetice necesare pentru a avea un ten frumos și sănătos. Acesta contribuie la calmarea și protejarea feței, pregătind-o pentru următorul pas: hidratarea. Aplică tonerul pe o dischetă demachiantă și masează ușor produsul pe toată fața și pe gât.

Hidratarea feței

Unul dintre cei mai importanți pași pe care să îi faci înainte de aplicarea machiajului este hidratarea pielii. Aplică o cantitate generoasă de ser hidratant pe întreaga față, cât pielea este încă puțin umedă de la toner. Astfel, pielea va absorbi mai bine produsul. Apoi, aplică o cremă hidratantă ușoară. Acest pas nu trebuie sărit, indiferent de tipul de piele pe care îl ai.

Dacă ai o piele predispusă la acnee, caută o cremă hidratantă fără ulei, iar, dacă ai tenul uscat, alege un produs cu o textură mai groasă.

O rutină de îngrijire a tenului respectată cu strictețe te ajută să ai grijă de pielea ta, să o protejezi și să o pregătești pentru aplicarea machajului. Astfel, tenul tău va fi mai luminos și mai sănătos.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net