Cum să te demachiezi fără să-ţi strici genele
Nu toate femeile sunt înzestrate de la natură cu gene lungi, dese şi rezistente. Iar machiajul zilnic, urmat de o demachiere necorespunzătoare le afectează, firele se răresc şi cad. Soluţia nu este să renunţi la machiaj, pentru a le proteja, ci să ştii cum să te demachiezi corect. Make-up artistul Florina Mărcuţă ne desvăluie metoda recomandată.
Multor femei li se întâmplă ca, după fiecare demachiere de seară, să mai piardă câte o geană. Asta pentru că îşi freacă prea tare ochii cu discheta demachiantă. Nu aşa se procedează, spune specialistul. „Metoda care nu lezează genele este următoarea: umezeşti faţa cu apă, apoi pui pe degete puţină loţiune demachiantă şi o întinzi pe toată faţa, inclusiv pe pleoape. Masezi bine cu vârful degetelor. Vei vedea că tot machiajul se va întinde pe faţă. Nu te speria. Ia un şerveţel umed demachiant sau chiar unul pentru bebeluşi, trece-l prin jet de apă, stoarce-l şi şterge-ţi faţa cu el. Dacă a mai rămas machiaj, repetă procedura, folosind chiar acelaşi şerveţel (spalat, evident)”, explică Florina Mărcuţă, şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti.
Soluţiile demachiante lichide se pun, într-adevăr, pe o dischetă, însă nu e bine să freci pleoapa cu ea, ci mai degrabă să tamponezi. Ţine-o câteva secunde deasupra, lăsând machiajul să se dizolve, apoi şterge delicat.
Dacă rămâi în pană de demachiant, foloseşte un produs natural şi foarte sănătos pentru piele – uleiul de măsline. Poate ţine cu succes loc de demachiant. Se aplică pe toată faţa, la fel ca loţiunea demachiantă, se masează cu degetele, apoi se şterge cu un şerveţel umed, spălat sub jet de apă.
Iată ce soluţii de demachiere găsiţi în magazine: