De câte creme au nevoie femeile în iarna aceasta

Ultima actualizare:

Ideal ar fi să ai o singură cremă, bună pentru toate zonele feţei şi ale corpului. E mai practic şi mai ieftin. Cu toate acestea, femeile au nevoie de mult mai multe produse. Dacă un bărbat ar trage cu ochiul în trusa de cosmetice a partenerei lor, şi-ar face cruce. Totuşi, fiecare dintre aceste creme are scopul ei bine definit şi sunt necesare în special acum, iarna, când pielea se usucă mai repede şi are nevoie de mai multă hidratare. Iată care e diferenţa dintre ele!

  • Crema de zi. Conţine factor de protecţie solară (sau cel puţin aşa este indicat) şi e gândită să fie folosită ca bază de machiaj. Din acest motiv, spre deosebire de cea de noapte, care e mai uleioasă, aceasta are o formulă mai uşoară care intră mai repede în piele.

  • Crema de noapte. Este mai hidratantă, mai grasă şi mai consistentă, având rolul de a repara epiderma pe perioada somnului. Aplicată seara, nutrienţii se absorb mai bine permiţând celulelor să se regenereze în timpul nopţii. Spre deosebire de cea de zi, nu conţine factor de protecţie, însă are mai multe vitamine cu grad lent de absorbţie.
  • Crema de buze. Este foarte grasă, formând o peliculă protectoare la suprafaţă, menţinând umiditatea pielii. Poate fi sub formă de strugurel sau balsam. 

  • Crema de ochi. Pielea din jurul ochilor este foarte subţire, are o grosime de aproximativ 0,2 mm şi este puternic vascularizată. De aceea, crema de ochi are o consistenţă diferită faţă de cele de faţă. De cele mai multe ori, se prezintă sub formă de geluri sau serumuri, care au capacitatea de a fi absorbite mai rapid. Trebuie să conţine vitamina E, colagen, elastină, care redau supleţea pielii, dar şi muşeţel, castravete, cofeină, retinol sau acid alpha hidroxid, pentru efect descongestionant, de reducere a pungilor, tonifiant şi antirid.

  • Crema tratament. Da, trebuie să contorizăm şi acest produs din dulăpiorul nostru cu produse cosmetice. Fiecare femeie are anumite nevoi care trebuie rezolvate de la coşuri apărute peste noapte, la pete pigmentare sau puncte negre. Există o cremă pentru fiecare.
  • Crema de mâini. Este mai grasă decât crema de corp. O poţi folosi şi pe coate.

  • Crema pentru cuticule. Şi ea e foarte importantă. Hidratându-ţi zilnic cuticulele, manichiura ta va părea îngrijită zile în şir.  
  • Pentru călcâie. Chiar dacă nu mai umblăm în sandale, şi iarna e bine să ne îngrijim călcâiele pentru a nu lăsa pielea să se întărească şi să se usuce excesiv. Sunt recomandate cele cu glicerină, cu vitaminele A şi F, cu germeni de grâu etc. Se aplică seara, după duş, pe toată suprafaţa tălpii. Pe lângă hidratare, un alt avantaj al lor este că reduc proliferarea bacteriană dacă au în compoziţie substanţe antiseptice şi uleiuri esenţiale.

  • Crema epilatoare sau de ras. Aparatul de ras nu se foloseşte niciodată pe pielea uscată! Pe lângă faptul că rişti să te tai sau să te iriţi, vei simţi un disconfort greu de ignorant pentru câteva zile. E necesară o cremă care pregăteşte pielea şi asigură o alunecare mai uşoară a lamei. Aceasta are şi proprietăţi hidratante, lăsând pielea catifelată dupa epilat.

Crema de corp. Se alege în funcţie de nevoi, dar şi de perioada anului. Spre exemplu, dacă vara e nevoie de creme mai uşoare, care intră rapid în piele şi nu o lasă uleioasă. Iarna, când pielea se usucă mai mult, e bine să alegi creme extrem de hidratante.

Cremele de faţă trebuie schimbate o dată la trei luni

Dacă pielea ta are anumite nevoi şi probleme, iar medicul dermatolog îţi recomandă un anumit tip de cremă dermato-cosmetică, ea se foloseşte până când tenul a scăpat de problemă. „O cremă pentru ten seboreic, spre exemplu, folosită la nesfârşit, fie va usca foarte tare pielea, fie va stimula glandele sebacee să sintetizeze şi mai mult sebum, ca măsură de protecţie. De asemenea, folosind mult timp o cremă pentru acnee, vei întreţine un climat impus”, explică medicul dermatolog Daciana Brănişteanu. Ce se întâmplă dacă nu ai neapărat vreo problemă cu tenul şi foloseşti o cremă cu care pur şi simplu „te înţelegi bine”? Şi ea trebuie schimbată după trei luni, avertizează specialistul. „Nu neapărat că îţi face rău, dar, în urma fenomenului de obişnuinţă, nu va mai avea aceleaşi beneficii şi rezultate ca la început”.

Fă diferenţa dintre cosmetice şi dermato-cosmetice

Cremele dermato-cosmetice sunt, cel puţin pe jumătate, medicamente. Sunt prescrise de medicul dermatolog cu scopul de a rezolva anumite probleme ale tenului. Aici, toate ingredientele active sunt foarte bine studiate, fiind calculată concentraţia pe fiecare ingredient, astfel încât ele să rezolve ţintit problema. „Faceţi diferenţa dintre BIO şi dermato-cosmetic. BIO nu înseamnă dermato-cosmetic, iar dermato-cosmetic nu exclude BIO”, explică medicul Daciana Brănişteanu. De asemenea, te mai sfătuieşte  să nu combini produse cosmetice clasice cu dermato-cosmetice pentru că poţi dezvolta alergii. „Degeaba ţi-ai luat o cremă dermato-cosmetică dacă peste ea pui acelaşi fond de ten ieftin. El îţi va astupa în continuare porii şi va cauza acnee sau alergii. Şi fondurile de ten pot fi dermato-cosmetice, care nu conţin ingrediente ce cauzează alergii, nu alterează calitatea pielii, nu sunt comedogene”. 

Acum e nevoie de mai multă hidratare

Nevoile pielii se schimbă în sezonul rece. Frigul, vântul, variaţiile de temperatură atunci când intri de la frig la cald, toate acestea îţi usucă tenul, îl fac mai sensibil, mai vulnerabil. Şi parcă nici fondul de ten nu se mai aşază ca înainte. Dacă nu o îngrijeşti acum cu mai multă atenţie, rişti să o deteriorezi iremediabil. Alege produse mai hidratante şi mai grase decât cele folosite vara, în special dacă ai tenul uscat, creme bogate în vitamine, aminoacizi, acid hialuronic şi estrogeni. Dacă tenul e rozaceic, crema e bine să fie hidroprotectoare, pentru a te ajuta să treci mai bine peste variaţiile de temperatură. Doar dacă ai tenul acneic nu trebuie neapărat să schimbi crema.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
11 gogosi shutterstock 26518309 jpeg
ciorba radauteana1 jpeg
zodii meteoriti png
zodii care isi schimba viata dupa sf andrei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net