De ce te mănâncă pielea

20 februarie 2018
article img
Deși rinichii pot părea că nu au legătură cu pielea, boala de rinichi poate provoca prurit.clickpentrufemei.ro

10% dintre oameni au tot felul de mâncărimi. Medical, ele se numesc prurit. Poate să te mănânce pielea din cauză că e prea uscată, din cauză că te-ai atins de iederă, din cauză că ai pojar, de la mușcături de țânțar, psoriazis, eczeme etc... uneori, toată pielea poate fi afectată, alteori, doar o porțiune a ei. Mâncărimile pot să dureze o săptămână – două. Uneori, apar roșeață, bubițe sau pielea se poate crăpa.

Pe unii, pielea îi mănâncă mai mult decât pe alţii. De cele mai multe ori, nu e cine ştie ce. Dar mai sunt unele motive pentru care ar trebui să ne îngrijorăm.

Pielea uscată

E una dintre cel mai des întâlnite cauze ale pruritului. Nu e însoţită de nicio eczemă. Pielea uscată e întâlnită de cele mai multe ori la persoanele în vârstă sau la cele care fumează, stau prea mult timp în soare sau folosesc produse dermatologice în exces. E prevalentă în timpul iernii sau în mediile foarte uscate. Pielea uscată nu are pete roşii, care, de obicei, sunt un semn de alte boli. Pielea uscată mănâncă adesea.   Prima strategie împotriva uscăciunii pielii este hidratarea ei de trei sau patru ori pe zi. Nu sta prea mult timp la duş, pentru că asta usucă pielea foarte tare. Poţi să-ţi cumperi o cremă cu cortizon de 1%, să consulţi un doctor. Acesta poate să-ţi prescrie o cremă cu steroizi sau o pilulă antihistaminică. 

Descoperă alte cauze pentru care te mănâncă pielea pe clickpentrufemei.ro. 

Pruritul sau mâncărimea, simptom frecvent la pacienţii cu hepatita C

Din ce cauze transpiri noaptea