Femeia și feminitatea: sugestii pentru a fi mai feminină și atrăgătoare

Ultima actualizare:

     Feminitatea este trăsătura principală a sexului frumosfoto: Shutterstock
Feminitatea este trăsătura principală a sexului frumosfoto: Shutterstock

Betsy Cornwell, una dintre cele mai cunoscute scriitoare irlandeze, afimă că: „ Acelea dintre noi care își îmbrățișează feminitatea îi cunosc puterea.” Feminitatea este trăsătura principală a sexului frumos, cu toate că astăzi aceasta a fost abandonată undeva în penumbra ideii că nu ai voie să fii slabă într-o societate care masculinizează din ce în ce mai mult femeia și efeminează bărbatul.

Astăzi, mai mult ca oricând, femeile își spun cuvântul în societatea și o pot influența într-un mod pozitiv. Adevărata feminitate constă în puterea pe care o ai de a-ți crea viața pe care ți-o dorești, în acord cu propriile valori. Acestea sunt moștenite de la părinți, pe deoparte, iar apoi sunt adaptate de circumstanțele în care te afli. Modul în care reacționezi la diferite situații te formează ca individ și personalitate.

Femeia de azi poate să fie atât feminină, cât și masculină, puternică și afectuoasă, gata de acțiune pentru a-și îndeplini obiectivele, dar mărinimoasă, stăpână pe emoțiile și trăirile ei.

În articolul de azi îți prezentăm câteva trucuri pentru a deveni conștientă de atuurile cu care natura te-a înzestrat și modalități de a-ți descoperi puterea feminină nativă.

Primește fără regrete

Multe femei nu știu să primească un compliment. Adu-ți aminte de câte ori nu ai primit un compliment din partea unui străin sau chiar apropiat și te-ai simțit jenată, roșind instantaneu. Învață să primești cuvintele frumoase din partea celor din jur deoarece acesta este un semn de respect față de tine. 

Gândește-te în felul următor: cum te-ai simți dacă cineva ți-ar refuza un cadou? Cu toții iubim să oferim sentimente, emoții și lucruri materiale deoarece acest lucru ne face să ne simțim bine. Un compliment este un lucru minunat pe care cel de lângă tine ți-l oferă gratuit, de aceea este bine să-l primești din toată inima. Nu este un exercițiu ușor, dar nici imposibil. Învață să primești și valorizează-te ca femeie!

Construiește-ți propriul rai

Viața este plină de suișuri și coborâșuri. Dar tocmai acest carusel de emoții și trăiri te transformă de fiecare dată într-o versiune mai bună a ta. Învață să primești fiecare experiență ca pe o lecție prin care a trebuit să treci pentru a te descoperi. Fă curățenie și dă cu aspiratorul peste praful care s-a lăsat în viața ta și învață să navighezi pe ape tulburi. 

Dacă ești femeie nu înseamnă că ești slabă. De cele mai multe ori reprezentantele sexului frumos beneficiază de intuiție. Folosește-o cu încredere!

Ai grijă de corpul tău

Este adevărat că societatea pune presiune pe fiecare dintre noi, iar femeile simt asta mult mai bine ca bărbații. Nu este adevărat că trebuie să ai un corp ca Adriana Lima pentru a crește social și nici să fii faimoasă precum Kim Kardashian. Fiecare femeie este unică și tocmai aceasta este adevărata frumusețe. Doar că este necesar să te îngrijești, dând dovadă de respect pentru propria persoană.

Învață să îți apreciezi fiecare părticică a corpului indiferent că ai burtică, puțină celulită pe coapse, ochi căprui și nu albaștri.

Ce poți să faci pentru a-ți crește feminitatea?

  • mergi la o ședință de masaj și bucură-te de câteva clipe de relaxare doar pentru tine;
  • programează-ți o ședință de microdermabraziune cu diamante pentru un aspect curat și întinerit al tenului;
  • mergi la sală sau, dacă simți nevoia de motivație, angajează-ți un trainer personal care să te susțină în acest demers;
  • ai grijă de părul și unghiile tale deoarece acestea sunt primele lucruri pe care cineva le observă la tine.

Fii atentă la postură

Modul în care gesticulezi spune mai multe decât îți imaginezi despre tine. O femeie feminină degajă încredere în ea, de aceea învață să mergi cu spatele drept și privirea înainte. Dacă ai un job la birou, din păcate se prea poate să suferi de dureri de spate și nici măcar să nu îți dai seama că nu stai dreaptă.

Fii conștientă de mișcările tale! Un curs de actorie te poate ajuta foarte mult în acest sens. Te va învăța să îți stăpânești emoțiile, să fii conștientă de gesturile tale și de tonul vocii. 

Investește în tine

Femeia frumoasă și inteligentă este o adevărată minune! De aceea, te îndrumăm să citești cât poți de mult, din domenii cât mai variate. Feminitatea nu este lipsa inteligenței, ci o combinație extraordinară de înțelepciune, stimă de sine crescută și frumusețe.

Dacă simți că stagnezi momentan, dar ai sete de cunoaștere, înscrie-te la un curs de dezvoltare personală. Poate dorești să îți urmezi o anumită pasiune, dar ții pasul pe loc din teama de eșec. Nu mai amâna fără rost momentul și investește în îndeplinirea visului tău!

Dacă iubești să gătești și toți prietenii mănâncă cu drag deserturile pe care le faci, înscrie-te la un curs de cofetar. Dintr-un hobby se poate naște o afacere prosperă. Dacă îți place să te machiezi, fă pasul următor și înscrie-te la un curs de make-up. 

Feminitatea înseamnă să evoluezi, în niciun caz să rămâi pe loc. Nimic nu este mai atrăgător la o femeie decât curajul!

Nu ești slabă fiind feminină! Femeia trebuie să fie liberă să se exprime așa cum își dorește, într-un secol care vrea să dicteze cum trebuie să fie femeia ideală. Feminitatea este cea mai de preț comoară a ta. Dacă o folosești, te vei bucura de autenticitate, relații fructuoase cu partenerul și oamenii din jur, încredere în forțele proprii... și poate chiar un plus de mister!

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net