Grăsimi sau carbohidrați. Care sunt mai sănătoase?
Pizza, cartofi prăjiți, bomboane, gogoși și alte asemenea produse nesănătoase ne vin în minte când ne gândim la alimente bogate în grăsimi, nu? Dar se știe că grăsimile nu sunt deloc sănătoase și de aceea trebuie să evităm să le mai consumăm.
Când vine vorba de consumul de grăsimi, există o greșeală pe care mulți dintre noi o facem. Nu diferențiem grăsimile sănătoase de cele nesănătoase. Da, avem tendința să credem că orice aliment care conține grăsimi este nesănătos și, astfel, dacă suntem conștiente de importanța sănătății, evităm toate formele de grăsimi, inclusiv cele sănătoase, privând corpul de această substanță importantă.
Dar, după cum bine știm, corpul are nevoie de o dietă echilibrată, în cantități potrivite. O alimentație echilibrată trebuie să includă carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre și apă în proporții egale, zilnic.
Dacă doza zilnică a uneia dintre aceste substanțe nutritive nu este asimilată de organism, ar putea provoca în timp probleme de sănătate. În plus, oamenii evită să mănânce alimente bogate în grăsimi, deoarece se gândesc că provoacă creșterea în greuatte sau cresc nivelul de colesterol rău.
Există multe mituri nutriționale care susțin că o opțiune mai bună pentru grăsimile sănătoase sunt carbohidrații. Adevărul este că atât carbohidrații cât și grăsimile sănătoase sunt necesare pentru sănătate.
Descoperă pe clickpentrufemei.ro ce grăsimi sunt mai sănătoase decât carbohidrații.