Guşa. Cum scăpăm de ea?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un contur al feţei bine definit, suplu, delicat, asta îşi doreşte orice femeie. Ce ne facem însă dacă apare guşa? Mai putem scăpa de ea? Specialiştii ne dau asigurări că da, se poate. Există mai multe metode, unele extrem de rapide.

Cele mai comune cauze ale apariţiei ei

Guşa apare în primul rând atunci când te îngraşi. Kilogramele în plus se distribuie nu doar pe abdomen şi pe coapse, ci peste tot, inclusiv sub bărbie. „Cele mai periculoase alimente sunt dulciurile şi produsele de patiserie, care conţin grăsimi ce se depun rapid. Nocive sunt şi mezelurile, prăjelile şi alimentele procesate”, spune Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D. Dezechilibrele hormonale, înaintarea în vârstă şi predispoziţia genetică sunt alte cauze posibile. „De regulă, guşa poate apărea din motive ce ţin de glanda tiroidă, localizată la baza gâtului. Un alt tip, numit guşă nodulară, apare când unul sau mai mulţi noduli sau adenoame se dezvoltă în tiroidă şi declanşează producţia excesivă de hormoni tiroidieni. Guşa poate fi o problemă temporară care are rezolvare în timp, uneori fără să fie nevoie de intervenţia medicului”, explică esteticianul Gad Renert.

Se poate «topi» rapid, cu laser

Medicina a evoluat. Au apărut tratamente minim invazive care „topesc” grăsimea din interior fără a lăsa urme sau cicatrici. Medicul ne dă exemplu un tip de laser ce presupune introducerea pe sub piele a unei fibre optice la fel de fine precum un fir de păr. Aceasta stimulează ţesuturile, permite restructurarea dermului din interior, se distruge grăsimea şi se determină remodelarea pielii. „Totul durează doar 15 minute, nu presupune anestezie, este fără durere, nu lasă urme, iar recuperarea e aproape imediată.  Este nevoie de trei şedinţe, făcute la un interval de o lună, iar efectele durează un an – un an şi jumătate”, spune Gad Renert. Alte tratamente cu laser se fac doar cu anestezie locală, iar după tratament, senzaţiile de arsură pot rezista 4-5 ore şi pot fi controlate cu analgezice orale. În zonele tratate pot apărea echimoze, care dispar spontan în 7-10 zile. Lipoaspiraţia, metodă la care a apelalat şi Daniela Crudu în toamna lui 2015 (procedură ce presupune scoaterea grăsimii din zona respectivă cu ajutorul unui tub subţire de metal), sau liftingul cu fire sunt alte soluţii pentru eliminarea guşei, care se fac în cabinetele esteticienilor.


    Specialiştii ne explică din ce cauze apare,  cum putem preveni,  dar şi rezolva problema
Specialiştii ne explică din ce cauze apare, cum putem preveni, dar şi rezolva problema

Metode de tratament acasă

Ai guşă, dar şi câteva kilograme în plus? În acest caz, soluţia este simplă - treci la dietă. În acelaşi timp, evită junk food-ul, dulciurile şi sarea în exces. Apoi, mai poţi încerca masajele şi exerciţiile pentru dezvoltarea musculaturii din zona gâtului. Un exerciţiu recomandat de medicul Gad Renert este sa iei loc pe un scaun, cu capul pe spate, şi să priveşti spre tavan. Cu buzele lipite, mimează masticaţia, executând 100 de mişcări în fiecare zi. Un alt exerciţiu este să deschizi larg gura şi să mişti maxilarul inferior de jos în sus de 15 ori, repetând de mai multe ori pe zi. Abdomenele în care menţii capul şi bărbia în contracţie sunt şi ele folositoare. Vei vedea cum, treptat, bărbia capătă un aspect mai tonifiat şi mai ferm. Florentina Opriş îţi sugerează un masaj al zonei cu probleme, cu mişcări ale degetelor de jos în sus, folosind un ulei esenţial de salvie sau ti-tree (câteva picături, adăugate într-o bază de ulei de migdale sau de măsline). În general, un truc general valabil e să stai cu spatele drept şi bărbia uşor ridicată, pentru a face guşa mai puţin evidentă.

simeon stalpnicul png

Obiceiuri care te îmbătrânesc

simeon stalpnicul png

Cei care nu te cunosc îţi dau mai mulţi ani decât scrie în buletinul tău? Ridurile ţi-au apărut prea devreme şi prea evident în jurul ochilor? Felul cum arăţi are legătură nu doar cu gena, ci şi cu stilul tău de viaţă. Alimentele pe care le consumi, numărul de ore dormite pe noapte, îngrijirea de zi cu zi, toate acestea îţi dau ani în plus pe chip. Iată care sunt cele mai mari greşeli care accelerează îmbătrânirea.

  • Rareori sari peste desert. În afară de faptul că îngraşă, zahărul îţi dă şi ani în plus pe chip deoarece accelerează procesul de degradare a pielii. Dacă vei renunţa la zahăr timp de o săptămână, vei vedea diferenţele – o piele mai sănătoasă.
  • Bei prea multă cafea. Nu numai că îţi pătează dinţii, dar în acelaşi timp te deshidratează, fapt care afectează supleţea pielii. Dacă simţi nevoia de un plus de energie, bea un ceai verde.
  • Dormi insuficient. În afară de cearcănele şi de pungile de sub ochi care apar atunci când eşti obosită, în timp, apar şi ridurile, pielea îşi pierde din strălucire. În timpul somnului se regenerează celulele, iar faţa ta pare mai luminoasă, mai proaspătă.
  • Faci greşeli de machiaj. Conturarea ochilor în exces cu un creion negru maturizează, la fel şi machiajul prea încărcat, fondul de ten într-o nuanţă nepotrivită, rujurile prea închise. Toate acestea îţi pot da cu 10 ani în plus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net