Istoria bijuteriilor. De ce să faci cadou persoanei iubite o bijuterie de argint sau de aur

#Best buys
image

FOTO: xaaranovack/Pixabay.com

Bijuteriile au fost, de-a lungul istoriei, din diverse metale mai mult sau mai puțin prețioase. Scopul a fost mereu același, de a înfrumuseța. De exemplu, în urma cercetărilor arheologice, s-a descoperit că la începuturi oamenii se împodobeau cu scoici. De altfel, cea mai veche bijuterie ar fi un colier cu 4 scoici descoperit într-un sit arheologic din Algeria. Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți din istoria bijuteriilor. 

Creativitatea bijutierilor a început să se dezvolte în Egiptul Antic. Se folosea aurul, iar pietrele erau turcoazul, ametistul, onixul sau serpentinul. Bijuterii din India Antică au învățat tehnicile auritului, arginatatului și puteau să facă foițe de aur extrem de fine. Metalele prețioase erau combinate cu diamante, rubine sau smaralde. 

O pagină importantă din istoria bijuteriilor este scrisă de meșterii Greciei Antice. Aceștia foloseau aurul filigran. Erau celebri pentru spectaculozitatea bijuteriilor pe care le făceau. Preferau să facă doar din metalul rar și foloseau pietre prețioase extrem de rar. 

Și Roma Antică este recunoscută pentru bijuterii foarte buni. Maeștri au fost la începuturi greci și alți bijutieri din zona asiatică. Bărbații preferau în special inele de aur. Le purtau mai ales ambasadorii, nobilii și politicienii. Apoi au început să le poarte și cei din clasele sociale medii și au devenit ulterior o obișnuință și printre militari. 

În China Antică, meșterii bijutieri foloseau în principal bronzul și jadul, dar și aur, argint sau pietre prețioase. Bijuteriile aveau de obicei forme rotunde, padantive sau broșe. De obicei, bijuteriile erau purtate de personalități ale Chinei. 

Aztecii foloseau aurul și argintul la confecționarea unor bijuterii în combinații cu scoici, pene sau pietre rare. Ce interesați de istoria bijuteriilor trebuie să știe că doar căpeteniile, oamenii din conducerea comunității, purtau aceste bijuterii. 

Pentru incași, aurul era „lacrima soarelui”, iar argintul „lacrima lunii”. Cele două metale se găseau din abundență în zonele incașe și au fost folosite la confecționare bijuteriilor. 

Istoria bijuteriilor. Ce simbolizează astăzi aurul și argintul

Bijuteriile contemporane sunt din diverse metale și în combinații cu o multitudine de pietre semiprețioase și prețioase. Cele mai populare rămân în continuare cele din aur și argint. Iată câteva lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre simbolistica fiecărui metal prețios, dar și care sunt superstițiile. 

Argintul este asociat cu Luna și se spune că aduce noroc. De asemenea, este un simbol al purității, perseverenței și puterii. De exemplu, se spune că argintul pus în mâna unui bebeluș îi va aduce avea în decursul vieții. Se mai spune că dacă bebelușul îl va strânge în mână va fi chibzuit cu banii, iar dacă îl aruncă va fi cheltuitor. Ca o mireasă să aibă noroc în căsnicie și belșug se recomandă să poarte în pantof o monedă de argint. 

Aurul simbolizează vitalitatea, sănătatea, bogăția și prosperitatea. Pe vremuri se spunea că bijuteriile din aur aduc faimă și mult noroc. De asemenea, era crezul că o brățară din aur protejează sănătatea și destinul.   

Dacă sunteți în căutarea unor bijuterii din argint și aur, dar și din alte materiale puteți studia o ofertă variată - LA ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net