Istoria lenjeriei intime de bărbaţi. După cel de-al Doilea Război Mondial, lenjeria a început să fie tot mai colorată

Ultima actualizare:

    Prima îmbrăcăminte cunoscută masculină a fost lenjeria intimă. FOTO: Shutterstock clickpentrufemei.ro
Prima îmbrăcăminte cunoscută masculină a fost lenjeria intimă. FOTO: Shutterstock clickpentrufemei.ro

Trăim în vremurile în care bărbaţii au posibilitatea să îşi cumpere diverse modele de lenjerie, de lux, la modă, în stilurile şi în culorile preferate. Însă bărbaţii de altădată nu au fost chiar atât de norocoşi…

Dacă acum aproape toate brandurile de lux creează şi modele de chiloţi pentru bărbaţi, odinioară, reprezentanţii sexului puternic purtau chiloţi din piele voluminoasă, legaţi şi fixaţi de corp, realizaţi de către soţiile lor. Ele făceau chiloţi chiar şi din lână sau din alte materiale, din cauza cărora mersul la toaletă părea pur şi simplu o corvoadă.

Prima îmbrăcăminte cunoscută masculină a fost lenjeria intimă. Mulţi bărbaţi din antichitate purtau pur şi simplu o bucată de ţesătură (uneori din piele), pe care o legau cu curea în talie. Cea mai veche a fost descoperită în Alpi, lângă rămăşiţele mumificate ale lui Ötzi, omul zăpezilor. Ötzi este cea mai veche mumie europeană cunoscută. Ötzi a trăit în Epoca cuprului, estimată în jurul anului 3.300 î.Hr. Oamenii de ştiinţă cred că Ötzi, omul zăpezilor îşi acoperea zonele „ruşinoase‟ cu iarbă ţesută. Un alt susţinător al lenjeriei intime a fost chiar regele egiptean Tutankhamon, care a trăit în aceeaşi perioadă cu Otzi, omul zăpezilor.

Mult mai târziu, pe măsură ce romanii au ajuns la putere, au început să apară noi modele de lenjerie intimă. Un exemplu notabil sunt pantalonii „braies‟, uşor largi şi lungi până la mijlocul gambei. În timp, aceşti pantaloni au devenit mai strânşi, asemănându-se mai mult cu colanţii. Versiunea elegantă a pantalonilor „braies‟ erau pantalonii „chausses‟, cei care acopereau întregul picior. Aceşti pantaloni erau comozi şi simbolizau masculinitatea.

Citeşte continuarea aici!

image
image
image
image
image
image
horoscop, zodii, stres jpg
horoscop zilnic jpg
Barbat femeie relatie cearta FOTO Shutterstock jpg
horoscop (1) jpg
Ziua ta norocoasa din luna februarie in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1939119451 jpg
Parteneriat - barbati care strang mana - acord FOTO Shutterstock
mancare 1 jpg
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net