Îţi doreşti un ten tănăr şi sănătos? Odihneşte-te opt ore pe noapte!

Ultima actualizare:

    Un somn odihnitor te va ajuta să-ţi păstrezi tinereţea şi prospeţimea tenului
Un somn odihnitor te va ajuta să-ţi păstrezi tinereţea şi prospeţimea tenului

În goana nesfârşită după crema sau tratamentul care va lupta împotriva ridurilor şi va elimina imperfecţiunile de pe chipul lor, multor persoane le scapă soluţia cea mai simplă şi cea mai eficientă pentru a rezolva cele mai comune probleme ale tenului: somnul. Medicul dermatolog Laurenţiu Vlădău, explică faptul că organismul se regenerează cel mai bine în timpul somnului. Iar pentru a înţelege efectele benefice ale somnului este mai uşor să aflăm rezultatul lipsei de somn asupra tenului.

Ten tern şi cearcăne

Unul dintre primele semne care arată căo persoană nu are paret de suficient somn este o piele devitalizată şi lipsită de supleţe, afectată de reducerae fluxului de sânge. „Din păcate, ca urmae a oxigenării scăzute, tenul va căpăta o culoare mai vineţie, vizibilă în special în jurul ochilor, unde tegumentele sunt mult mai subţiri”, explică specialistul. „Ochii congestionaţi, cu cearcăne sunt alt indiciu care arată că nu am avut parte de suficient somn. Din fericire, toate aceste efecte ale lipsei de somn pot fi ameliorate sau chiar complet eliminate dacă dormim suficient. În plus, pentru a reduce şi mai mult umflarea ochilor şi apariţia cearcănelor este recomandat să ne odihnim pe spate, cu capul uşor ridicat”, recomandă specialiştul dermatolog.

Retenţia de apă

Lipsa somnului va afecta şi procesele metabolice care scad în activitate. În acest fel, îşi face apariţia retenţia de apă, cel mai uşor vizibilă în jurul ochilor, unde apa aşa numitele pungi de apă.

Semne premature de îmbătrânire

S-a demonstrat faptul că în cazul persoanelor care dorm mai puţin de 5 ore pe noapte procesul de îmbătrânire este accelerat, acestea fiind predispuse la apariţia cu până la de două ori mai multe riduri în comparaţie cu cele care dorm minimum 7 ore pe noapte. „Hormonul creşterii este eliberat în mod natural în timp ce dormim. Acest hormon are un rol esenţial în stimularea producţiei de celule noi ale pielii şi în sinteza de colagen, deci, cu alte cuvinte, susţine regenerarea pielii în timpul nopţii. Atunci când nu are parte de suficient somn, corpul nostru nu eliberează acest hormon de creştere şi produce în schimb mai mult cortizol, hormonul stresului, care stimulează degradarea colagenului. Acest lucru poatecreşte inflamaţia pielii, favorizând apariţia ridurilor şi a acneei”, explică specialistul dermatolog.

Boli dermatologice

Atunci când nu dormim suficient, funcţia de barieră a pielii este compromisă şi, ca urmare, bolile dermatologice precum eczema, psoriazisul, dermatita atopică se pot agrava sau pot fi declanşate. Totodată, lipsa somnului va cauza scăderea nivelului de umiditate şi pH-ul tenului, motiv pentru care acesta va arăta tern şi lipsit de strălucire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net