Manichiura cu gel. Trucuri pentru unghii sănătoase
Nu contează ce platformă de social media folosești, feed-ul tău trebuie să fie plin de poze cu unghii și extensii făcute pe șabloane unghii. Desigur, ești curioasă cu privire la această tendință care prin before&after ne lasă pe toți fără cuvinte.
Deși manichiurile cu gel pot fi frumoase și rezistente, ele pot fi destul de dure cu unghiile. O manichiură cu gel poate cauza peeling, crăpături și fragilitatea unghiilor, dacă este executată incorect. În plus, utilizarea repetată a luminii UV poate crește riscul de îmbătrânire prematură a pielii.
Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține unghiile sănătoase înainte și după manichiurile cu gel:
Fii comunicativă cu manichiurista ta
Întreabă manichiuristul dacă instrumentele sunt sterilizate și uită-te atent în jur pentru a te asigura că ea dezinfectează instrumentele după fiecare client. În plus, nu lăsa manichiurista să îți taie cuticula, deoarece manichiura cu gel presupune pilirea repetată a unghiei și o cuticulă sensibilă și proaspăt curățată ar putea duce la inflamație și infecție în urma unei zgârieturi cu pila. Ține cont și de ce șabloane unghii folosește manichiurista ta și ai grijă să fie poziționate în funcție de forma pe care ți-o dorești.
Analizează opțiunile pe care le ai
Gândește-te dacă întâmpini probleme recurente ale unghiilor sau ești alergică la gelurile UV sau la soluțiile de pregătire: primer, cleaner, etc. În acest caz poți opta pentru un lac de unghii clasic.
Folosește protecție solară sau mânuși pentru manichiura cu gel
Înainte de manichiura cu gel, aplică pe mâini o protecție solară rezistentă la apă, cu spectru larg și cu un SPF de 40 sau mai mare. Această mică rutină îți va proteja mâinile împotriva luminii UV și va preveni, printre alte probleme, îmbătrânirea timpurie a pielii. Ai grijă să aplici crema doar pe piele, fără să atingi unghiile, deoarece crema va împiedica gelul să se lipească pe unghii.
O altă opțiune sunt mânușile pentru manichiura cu gel, acele mânuși decupate la nivelul unghiilor.
Nu amâna prea mult întreținerea
Nu trebuie să aștepți până unghiile cresc excesiv. Unghiile tehnice sunt modelate în jurul unui ‘’ centru de rezistență’’ pentru a-ți proteja unghia care crește pe sub gelul aplicat. Dacă lași unghiile să crească prea mult, gelul va pune presiune pe unghia naturală crescută, determinând exfolierea, subțierea și slăbirea acesteia. Pentru a-ți păstra unghiile sănătoase, întâlnește-te cu manichiurista o dată la trei săptămâni.
Nu uita de hidratare
Hidratează-ți frecvent unghiile. Între manichiuri, aplică pe unghii și pe cuticule un produs hidratant, de câteva ori pe zi. În acest fel se reduce fragilitatea unghiilor.
Moderația
Moderația este cheia pentru unghii sănătoase. Nu îți face întreținerea de mai multe ori pe lună decât dacă este neapărat necesar. Intreținerile excesive ( de exemplu o dată pe săptămână) vor aduce modificări neobișnuite și probleme persistente ale unghiilor.
‘’ UNGHIILE TREBUIE SĂ RESPIRE’’ - MIT SAU REALITATE?
Trăim în jurul acestei idei: că unghiile trebuie să respire. Realitatea este că unghiile nu respiră, deoarece își primesc nutrienții și oxigenul din fluxul sanguin și nu din aer. Asta nu înseamnă că trebuie să porți ojă sau gel pe unghii tot timpul, înseamnă doar că lipsa de oxigen nu este motivul pentru peeling, uscăciune și exfoliere.
CÂND SĂ IEI PAUZĂ DE LA MANICHIURA CU GEL?
Atunci când gelul este lăsat prea mult pe unghie fără a fi înlocuit ( de obicei pe manichiurile care depășesc o luna), se pot dezvolta un soi de pete albe și aspre. Aceste pete sunt semne ale unor traume la care au fost supuse unghiile. Soluția: o vacanță de la manichiura cu gel, care trebuie să dureze minim trei săptămâni, în funcție de gravitatea daunelor.