Măști de față pe care le poți prepara acasă. Rețete pentru toate tipurile de ten

Ultima actualizare:
Lăptișorul de matcă, unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului
Lăptișorul de matcă, unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului

Îngrijirea tenului în sezonul cald solicită tratamente cosmetice deosebite, vitalizante, care să hrănească pielea și să o protejeze de efectele soarelui și ale transpirației. Acum, măștile cosmetice pentru orice fel de tip de ten bazate pe lăptișor de matcă pur, un produs natural fără compuși chimici dăunători, stimulează producția de colagen și astfel ajută la prevenirea apariției ridurilor și la diminuarea celor deja existente.

Măștile cosmetice pe bază de lăptișor de matcă pur regenerează țesutul epitelial, hidratează, hrănesc pielea în profumzime și dau strălucire tenului. La prepararea măștilor de față trebuie să ținem seama de specificul tenului.

Măști de față cu lăptișor de matcă pur


    Lăptișorul de matcă, unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului
Lăptișorul de matcă, unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului

Masca revitalizantă 

Masca revitalizantă cu lăptișor de matcă este benefică pentru orice tip de ten. Se prepară dintr-un albuș de ou, o linguriță de miere, un gram de lăptișor de matcă. Se amestecă toate ingredientele până se obține o pastă omogenă. Se aplică pe față prin mișcări de tapotare, realizând astfel un ușor masaj. Această operațiune trebuie efectuată timp de 2-3 minute. Pe lângă hidratare și hrănire se realizează și curățarea surplusului de sebum și celule moarte. Masca se lasă pe față timp de 15-20 de minute, apoi se îndepărtează cu dischete de bumbac umezite în apă călduță.

Masca pentru ten uscat

Această mască conține o linguriță de miere, o linguriță de iaurt, o linguriță de mălai fin și un gram de lăptișor se matcă. Iaurtul se amestecă cu mălai și miere până se formează o pastă omogenă, apoi se adaugă lăptișorul de matcă. Crema obținută se întinde pe față, evitându-se zona ochilor. După 20 de minute, masca se îndepărtează cu apă călduță.

Masca pentru ten normal și mixt

Această mască se obține din două linguri de miere cu propolis, trei linguri de infuzie de gălbenele și un gram de lăptișor de matcă. Toate ingredientele se amestecă bine și se aplică pe față și se lasă să acționeze 15-20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță, masând ușor tenul.

Masca pentru ten gras

Ingredientele folosite revigorează acest tip de ten pretențios: un albuș de out bătut spumă, patru linguri de iaurt, o lingură de miere, o linguriță de polen proaspăt, două linguri de tărâțe fine de grâu, un gram de lăptișor de matcă. Se amestecă bine până la omogenizare și se aplică pe față. Se lasă masca să acționeze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cu ajutorul dischetelor de bumbac înmuiate în apă călduță.

Mască pentru tenul cu riduri

Ingredientele folosite pentru această mască împotriva ridurilor sunt recunoscute în cosmetică pentru efectul lor hrănitor: două linguri de făină de secară, o linguriță de ulei de măsline, o lingură de miere și un gram de lăptișor de matcă. Se amestecă bine până la omogenizare și se aplică pe față pentru 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.

Mască pentru ochi

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și de aceea necesită o îngrijire deosebită. Seara, după demachiere, se poate aplica o mască făcută dintr-un gram de lăptișor de matcă, o linguriță de miere de salcâm, o linguriță de banană și o linguriță de ceai de mușețel. Pasta obținută se lasă să acționeze 20 de minute, apoi spălați fața cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă pentru ochi. Această mască se poate aplica trei seri la rând, iar pielea din jurul ochilor devine catifelată.

image
image
image
image
image
image
horoscop aprilie 2022 jpg
Iată de ce tichetele de masă sunt apreciate de angajații din România! jpg
advertorial VDR 1200pxx800px jpg
alaptare mama   foto pixabay jpg
culoare zodii jpg
Top 5 zodii care aduc ghinion în dragoste  Sursa foto shutterstock 362274548 jpg
Zodii jpg
IQOS ILUMA IISTLE23 PRIME KV 48SHEET TEREA OFF VISUAL022 DIGITAL KEYVISUAL EN OC png