Mihaela Bilic despre viața după modelul american. ”Ceea ce numesc ei “mâncare” este un amestec ieftin de substanțe”

Ultima actualizare:

    Mâncare de tip fast-foodFOTO: Unsplash.com
Mâncare de tip fast-foodFOTO: Unsplash.com

În toate filmele americane vedem oameni care mănâncă deseori fast-food, conusmă băuturi acidulate și multe vise. Doctorul în nutriție Mihaela Bilic spune că la capitolul nutriție, stilul american nu este cu happy-end.

”Dacă este ceva la care americanii se pricep, atunci cinematografia este specialitatea lor! Prin intermediul filmelor se face educație, informație, psihologie/filozofie. Tot filmele îi învață pe oameni să viseze… nu contează că ai o viață mediocră și fără perspective, visul american îți spune că destinul ți se poate schimba peste noapte”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Viața după modelul american explicată de nutriționista Mihaela Bilic

”Mâncarea și filmele țin oamenii liniștiți în canapea. Cu scenarii iscusite și cu burta plină ești dispus să accepți mai ușor greutățile și frustrările vieții de zi cu zi pentru că, nu-i așa, finalul nu poate fi decât cu happy-end.

Ce pot să vă spun cu certitudine este că modelul american, cel puțin la capitolul nutriție, este opusul lui “happy-end”, a explicat specialista în nutriție.

Mihaela Bilic spune că, în cazul americanilor, ”de la obiceiurile alimentare, până la percepția și atitudinea lor despre mâncare, totul este greșit și nesănătos! Uitați-vă în filme ce și cât mănâncă, cum arată la ei o masă în familie, ce produse sunt pe raft în supermarket. Totul este ambalat, semipreparat, ultraprocesat…nicăieri nu mai vezi ingrediente simple, așa cum vin din natură”.

Amestec ieftin de substanțe extrase din porumb, cereale și soia

”Frișca vine dintr-un tub, sosul de salată dintr-o sticlă, iar mâncarea propriu-zisă dintr-o caserola încălzită la microunde. Și bucata de carne sau pește și-a schimbat aspectul- fie e transformată într-o tocătură, fie are crustă de șnițel. În loc de apă să bea suc din pahare de 1 litru, iar dulciurile și înghețata sunt înecate în sirop/sos de ciocolată.

Ceea ce numesc ei “mâncare” este un amestec ieftin de substanțe pe care industria alimentară le extrage mai ales din porumb, cereale și soia. La americani nu mai există zahăr, ci sirop de glucoză fructoză, nu mai există făină ci doar amidon modificat. Cât despre carne sau brânză, au rămas doar urme…îmbogățite cu grăsimi vegetale, potențiatori de gust și agenți de emulsionare”, a explicat nutriționista.

Ingredientele naturale, accesibile doar elitei societății. ”nu oricine își poate permite să mănânce sănătos”

Expreta în nutriție mai precizează că ”mâncarea transformată și ultra procesată este normalitatea în America”.

”Ingredientele naturale și produsele proaspete sunt accesibile doar unei elite a societății, nu oricine își poate permite să mănânce sănătos. Din păcate modelul american se extinde, iar societatea de supraconsum este obligată să adopte aceste alternative alimentare ieftine și gustoase. Uitați-vă de curiozitate pe etichete și veți constata cu tristețe că ponderea chimiei în farfuriile noastre este din ce în ce mai mare” a mai spus specialista.

Pe de altă parte Mihaela Bilic ne îndeamnă să ne gândim la norocul pe care îl avem că putem prepara mâncare din alimente naturale.

”Câtă vreme mai gătim acasă și mai mergem la piață, suntem norocoși! Câtă vreme în supermarket mai există vitrine frigorifice și nu doar rafturi infinite cu produse ambalate, suntem norocoși! Câtă vreme mai stăm la masă și ne bucurăm împreună de mâncare, în loc să ronțăim continuu pe pilot automat, cu ochii pierduți într-un ecran, suntem norocoși!

Doar că norocul nu ține la infinit… trebuie să ne apărăm resursele alimentare, să ne protejăm rețetele tradiționale, să ne prețuim obiceiurile. Mâncarea înseamnă mai mult decât nutrienții dintr-o farfurie, haideți să nu o transformăm în chimie sau într-un supliment cumpărat de la farmacie”, a mai precizat doctorul în nutriție.

”Românul are o relație aparte cu mâncarea și chiar nu avem nevoie de modelul american ca să ne fie bine!”, ne îndeamnă Mihaela Bilic.

Citește și:Mihaela Bilic a dezvăluit care este dieta ei: "Toată viața m-am luptat cu mâncarea"

Cele 7 reguli recomandate de Mihaela Bilic pentru a scăpa de burtă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
1 horoscop 18 iunie 1 iulie 2020 jpg jpeg
branza vac cuptor1 jpg
papanasi jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
liliac sirop getty jpeg
lisabona shutterstock
horoscop jpg
trandafirata profimedia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net