Nu ai faţa perfectă? Corecteaz-o prin machiaj

simeon stalpnicul png

Ai nasul prea mare, ochii prea mici, apropiaţi, cearcăne, coşuri, buze subţiri? Nu-i nimic, de-aia s-a inventat machiajul. Cu ajutorul fardurilor, câteva trucuri şi o mână iscusită, poţi remedia micile imperfecţiuni cu care te-a înzestrat natura.

„Orice femeie poate fi frumoasă dacă ştie cum să se machieze astfel încât să-şi corecteze micile imperfecţiuni, nu să le accentueze", spune make-up artistul Florina Mărcuţă, şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti. De altfel, foarte rar vezi pe stradă perfecţiunea întruchipată, naturală. Fiecare femeie are frumuseţea, unicitatea ei. Important este să ştie să-şi pună în valoare atuurile şi să-şi mascheze defectele. Cum să faci şi tu acest lucru? Specialistul ne dezvăluie câteva secrete.

simeon stalpnicul png

Nasul mare. Foloseşte o pudră cu o jumătate de ton mai închisă decât tenul pe aripile nasului (în lateral), dacă nasul e lat, borcănat. Dacă e prea lung, pune pudra mai închisă pe vârf.

Ochii mici. E o mare greşeală să aplici creion dermatograf pe mucoasa pleoapei inferioare. Nu faci decât să micşorezi şi mai mult, vizual, ochiul. Pe conjunctivă se aplică doar creion alb, iar la baza genelor inferioase se creează o uşoară umbră cu ajutorul unui creion maro sau fard mai închis la culoare.Pleoapa superioadă se machiază ca de obicei, cu farduri mai închise spre colţul extern, cu umbre construite din creion şi fard.

Ochi apropiaţi. Nu accentua colţul lor intern! Aici trebuie să foloseşti un fard mai deschis, pentru a da luminozitate privirii.

Gât gros. Aplică pe gât un fond de ten cu o jumătate de ton mai închis decât cel de pe faţă!

Sprâncene scurte, cu fire rare. Accentuează-le cu un creion sau fard mat, în nuanţa lor, fără a le depăşi vizibil linia naturală.

Cearcăne. Pentru că acestea sunt, de obicei, albastre sau verzui, se foloseşte un anticearcăn portocaliu, peste care se aplică fondul de ten.

Coşuri, cicatrice. Se acoperă cu un corector verde, această nuanţă fiind complementara roşului. Apoi foloseşte fondul tău de ten obişnuit, ales într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a tenului, pentru a nu crea efectul de mască.

Buze subţiri. Conturează-le cu un creion ales în nuanţa buzelor (dacă vei folosi glos nude) sau în nuanţa rujului. Vei depăşi conturul buzelor cu maximum un milimetru. Dacă vei exagera şi vei depăşi mai mult conturul, se va vedea dizgraţios. Glosul aplicat ulterior va da mai mult volum.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
cub brigitte pastramă png
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
1 somn jpg jpeg
image
image
image
image
firma SEO jpeg
drujba gradina jpeg
machiaj buze jpeg
sticle de vin
incontinenta urinara ginecologie SANADOR jpg
cub tania budi png