Rețeta ideală pentru zilele de post! Cum se prepară zacusca tradițională care să ne amintească de gustul copilăriei
Ne aflăm în mijlocul Postului Paștelui, iar credincioșii din țara noastră se află în căutarea unor rețete perfecte pentru această perioadă din an. Iar alegerea perfectă poate fi zacusca tradițională, care se prepară surprinzător de ușor!

Zacusca este un preparat foarte comun în țara noastră, apreciat de cei mai mulți dintre noi. Iar partea cea mai bună este faptul că ea se pregătește foarte ușor, folosind doar câteva ingrediente simple!
Acest preparat este perfect pentru zilele de post, iar până și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie vor putea pregăti ușor o zacuscă!
De ce ingrediente avem nevoie pentru o zacuscă tradițională delicioasă
Din fericire, această rețetă nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, pe care le vom putea găsi în orice magazin din țara noastră. În primul rând, ne trebuie 1,2 kilograme de vinete coapte, cât și 500 de grame de ardei kapia copți, cât mai bine decojiți și scurși.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai numără și 200 de grame de ceapă, 500 ml de suc gros de roșii (sau un kilogram de roșii proaspete), cât și două lingurițe de sare. În plus, ne mai trebuie și o linguriță rasă de piper măcinat, cât și două foi de dafin. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să gătim!
Cum pregătim o zacuscă perfectă pentru post
După ce vinetele coapte s-au scurs cât mai bine, va trebui să le tocăm și să le lăsăm într-un castron. Mai departe, după ce am curățat și ardeii copți, îi vom lăsa în alt castron și vom trece la pasul următor.
Acum, vom opări roșiile întregi, le scurgem, iar la final le stoarcem cât mai bine, potrivit savoriurbane.com. La final, le vom pune la blender până când avem un sos gros de roșii. Acesta trebuie pus direct peste vinete și să amestecăm bine.
Pasul următor este să punem ceapa și ardeii copți la blender, sau să îi mărunțim manual cât mai bine posibil. Vom pune ceapa la călit într-o oală suficient de mare, alături de puțin ulei. Odată ce aceasta începe să devină sticloasă, vom adăuga în oală și ardeii mărunțiți.
Imediat ce totul a început să dea în clocot vom adăuga și vinetele, amestecăm bine, iar apoi adăugăm dafinul, sarea și piperul. Acum adăugăm și sucul de roșii și amestecăm în continuare. Mai departe, zacusca trebuie să fiarbă încă jumătate de oră, cel puțin. La final, vom îndepărta foile de dafin și vom putea servi această zacuscă delicioasă după ce s-a mai răcit!