Ingredientul neobișnuit pe care îl pun suedezii în cafea. Îți curăță ficatul și sporește concentrarea

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Iar pe lângă gustul bun, ea ne oferă și nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care le putem spori dacă adăugăm anumite ingrediente în băutură. De exemplu, în Suedia, se adaugă un ou în cafea, pentru a o face chiar mai sănătoasă decât în mod obișnuit!

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume / foto: IStock
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume / foto: IStock

Cafeaua este o băutură fără de care mulți dintre noi nu ne putem începe ziua. Această băutură este una dintre cele mai populare de pe glob, iar dacă îi adăugăm anumite ingrediente, ea va deveni chiar și mai sănătoasă decât în mod normal. Poate că ne poate părea neobișnuit să facem o cafea cu ou, însă, în Suedia, această băutură este mult mai des întâlnită.

Tradiția acestei cafele suedeze are în spate mulți ani de istorie, iar pe lângă faptul că un banal ou va îmbunătăți gustul cafelei, el îi oferă și anumite proprietăți importante, care vor fi benefice organismului nostru. De exemplu, acest tip de cafea ne va îmbunătăți memoria și ne va ajuta să ne concentrăm mai bine!

De ce trebuie să bem cafea cu ou

De asemenea, băutura va susține și sănătatea ficatului, datorită proprietăților benefice pe care le are albușul de ou. În plus, coaja acestuia va reduce din aciditatea cafelei! Astfel, băutura va fi mult mai blândă pentru stomacul nostru decât o cafea obișnuită.

Iar, nu în ultimul rând, un ou ne poate oferi nenumărate vitamine, minerale, dar și grăsimi sănătoase. Deși poate părea un amestec neobișnuit, cafeaua cu ou este mult mai sănătoasă decât am crede!

Cum preparăm această băutură

Practic, tot ce trebuie să facem pentru a prepara o cafea suedeză este să opărim oul cu apă clocotită, pentru a spăla bacteriile de pe coajă. Apoi, spargem oul într-un castron și îl amestecăm cu două linguri de cafea măcinată. Coaja se toacă cât mai mărunt și se adaugă peste compoziție.

Apoi, vom înfierbânta apă într-un ibric și vom adăuga amestecul. Cafeaua trebuie fiartă vreme de trei minute, apoi vom lua ibricul de pe foc. Vom adăuga puțină apă rece, pentru ca zațul să se așeze mai bine. La final, vom trece totul printr-o sită, iar după ce am turnat cafeaua în căni, o putem savura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nuci pecan Pinterest jpg
Piata unirii cluj statuia matei corvin foto visit cluj jpg
altar pexels jpg
copac plantat gradina curte pom istock jpg
Papa Francisc, foto Pinterest jpg
Parintele Calistrat, foto Facebook jpg
Insula Hvar, foto Shutterstock jpg
divort jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net