Ingredientul neobișnuit pe care îl pun suedezii în cafea. Îți curăță ficatul și sporește concentrarea
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Iar pe lângă gustul bun, ea ne oferă și nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care le putem spori dacă adăugăm anumite ingrediente în băutură. De exemplu, în Suedia, se adaugă un ou în cafea, pentru a o face chiar mai sănătoasă decât în mod obișnuit!

Cafeaua este o băutură fără de care mulți dintre noi nu ne putem începe ziua. Această băutură este una dintre cele mai populare de pe glob, iar dacă îi adăugăm anumite ingrediente, ea va deveni chiar și mai sănătoasă decât în mod normal. Poate că ne poate părea neobișnuit să facem o cafea cu ou, însă, în Suedia, această băutură este mult mai des întâlnită.
Tradiția acestei cafele suedeze are în spate mulți ani de istorie, iar pe lângă faptul că un banal ou va îmbunătăți gustul cafelei, el îi oferă și anumite proprietăți importante, care vor fi benefice organismului nostru. De exemplu, acest tip de cafea ne va îmbunătăți memoria și ne va ajuta să ne concentrăm mai bine!
De ce trebuie să bem cafea cu ou
De asemenea, băutura va susține și sănătatea ficatului, datorită proprietăților benefice pe care le are albușul de ou. În plus, coaja acestuia va reduce din aciditatea cafelei! Astfel, băutura va fi mult mai blândă pentru stomacul nostru decât o cafea obișnuită.
Iar, nu în ultimul rând, un ou ne poate oferi nenumărate vitamine, minerale, dar și grăsimi sănătoase. Deși poate părea un amestec neobișnuit, cafeaua cu ou este mult mai sănătoasă decât am crede!
Cum preparăm această băutură
Practic, tot ce trebuie să facem pentru a prepara o cafea suedeză este să opărim oul cu apă clocotită, pentru a spăla bacteriile de pe coajă. Apoi, spargem oul într-un castron și îl amestecăm cu două linguri de cafea măcinată. Coaja se toacă cât mai mărunt și se adaugă peste compoziție.
Apoi, vom înfierbânta apă într-un ibric și vom adăuga amestecul. Cafeaua trebuie fiartă vreme de trei minute, apoi vom lua ibricul de pe foc. Vom adăuga puțină apă rece, pentru ca zațul să se așeze mai bine. La final, vom trece totul printr-o sită, iar după ce am turnat cafeaua în căni, o putem savura!