Cele mai bune 3 metode pentru a scăpa de transpiraţie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este cald afară, e normal să transpiri. Însă dacă pe tine curg apele exagerat de mult, zilele caniculare devin un calvar, iar transpiraţia te poate pune chiar în situaţii penibile. Există câteva metode de a scăpa de ea definitiv.

Transpiraţia în exces poate avea, în afara căldurii exterioare, şi alte cauze. Şocurile emoţionale, stresul sau anxietatea pot provoca crize de transpiraţie, asociate cu senzaţie de mâini reci. Apare frecvent la nivelul palmelor, al tălpilor şi axilei. Ea antrenează dezvoltarea bacteriilor şi macerarea celulelor pielii. Din această cauză apare şi mirosul urât, extrem de jenant. Din fericire, există trei metode care te scapă definitiv de transpiraţie.

Potrivit medicului Dana Miricioiu, specialist în chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă în cadrul Class MediSpa, cea mai sigură şi mai rapidă soluţie este injectarea cu toxină botulinică în zonele afectate (axilă, palme, tălpi). „Această substanţă acţionează prin blocarea transmiterii impulsului nervos către glandele sudoripare. În acest fel, cantitatea transpiraţiei este diminuată. Efectul toxinei botulinice este, în acest caz, de 8-12 luni. Nu se cunosc efectele secundare ale acestui tratament, însă trebuie să mergi la un consult, înainte de injectare, pentru a evita eventualele contraindicaţii", explică specialistul.

simeon stalpnicul png

O altă metodă de a reduce considerabil transpiraţia este prin intervenţie chirurgicală. Se întrerupe inervarea glandelor sudoripare, secţionând endoscopic un nerv răspunzător al acestui efect. Metoda se numeşte simpatectomie toracică endoscopică şi are ca efect secundar apariţia unei transpiraţii excesive compensatorii la nivelul toracelui sau abdomenului.

O a treia metodă de scădere a transpiraţiei este iontoforeza, prin care se administrează o substanţă ionizantă la nivelul glandelor sudoripare, cu ajutorul curentului electric. "Metoda presupune mai multe şedinţe şi se adresează doar pacienţilor care transpiră abundent doar la nivelul palmelor. Din punctul meu de vedere, cea mai eficientă, rapidă, de durată şi fără efecte secundare metodă pentru a scăpa de transpiraţia în exces este injectarea intradermică de toxină botulinică", mai spune dr. Dana Miricioiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
salata greceasca istock jpg
10 utile 48177681 foto 123rf catina click jpeg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
1 fericire constanta jpg jpeg
horoscop octombrie png
clarissa karma jpg
Tipuri de cafea PNG
Iqos x Diploma 16 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net