4 mituri despre interviul de angajare

Ultima actualizare:

    Regula de aur la un interviu de angajare: nu minţi în CV!
Regula de aur la un interviu de angajare: nu minţi în CV!

Miturile despre întâlnirea cu angajatorul îţi pot oferi o imagine greşită asupra unui interviu şi îţi diminuează şansele de a obţine jobul dorit. Află care este adevărul din spatele poveştilor despre interviul de angajare.

1. Angajatorii pun mereu aceleaşi întrebări Un recrutor novice ţi-ar putea adresa, la un interviu de angajare, o întrebare de genul „Care este cea mai mare slăbiciune a ta?”. Pe măsură ce piaţa joburilor s-a dezvoltat, angajatorii sunt din ce în ce mai pregătiţi şi găsesc noi formulări, care te pot încurca: „Dacă ai avea oportunitatea, ce ai dori să îmbunătăţeşti la tine, de ce şi cum ai face lucrul acesta?”.  În calitate de candidat pentru un job, este bine să fii tu însuţi la un interviu de angajare, să ai o viziune clară asupra trecutului tău profesional şi asupra propriei persoane. De asemenea, este indicat să-ţi comunici opiniile clar şi concis.

2. Angajatorii caută aceleaşi tipuri de candidaţi Angajatorii sunt diferiţi, au propriile preferinţe cu privire la candidaţii la interviul de angajare. Un bun manager de resurse umane înţelege sistemul de valori al companiei pentru care recrutează şi va căuta să selecteze, la un interviu de angajare, pe acei candidaţi care se potrivesc cel mai bine culturii organizaţionale. În acelaşi mod, tu vei căuta, la rândul tău, acele organizaţii care se potrivesc valorilor tale şi care îţi satisfac cerinţele profesionale.

3. Angajatorii vor să te păcălească, mai ales la bani Probabil că există angajatori care se potrivesc acestei descrieri. Adevăraţii profesionişti folosesc un interviu de angajare pentru a verifica dacă respectivul candidat este potrivit sau nu pentru job. Când vine vorba despre salariu, oricine îşi doreşte să câştige cât mai mult. Fii onest cu tine însuţi şi apreciază-ţi corect valoarea pe piaţa muncii când te prezinţi la un interviu de angajare, altfel jobul poate să îţi scape printre degete.

4. Întâlnirea cu specialistul în resurse umane este pierdere de timp, vorbeşte direct cu managerul! Unii candidaţi cred că managerul de resurse umane nu ştie prea multe despre cerinţele postului şi despre mediul de lucru. Poate fi adevărat, însă scopul specialistului în resurse umane este de a evalua, în cadrul oricărui interviu de angajare, calităţile de relaţionare ale candidatului - comunicativitatea, capacitatea de a munci în echipă sau abilitatea de a coordona proiecte. Dacă te potriveşti cerinţelor, următoarea etapă a unui interviu de angajare este întâlnirea cu managerul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net