6 sfaturi ca să îndepărtezi mirosul neplăcut din ghete
1. Dacă eticheta îţi permite, atunci spală încălţămintea la maşina de spălat, folosind numai programul special pentru aceasta. Respectă instrucţiunile şi nu adauga detergent. În schimb, pentru îndepărtarea totală a mirosului neplăcut, poţi pune în sertarul pentru balsam o cănuţă cu oţet.
2. Lasă încălţămintea să se usuce foarte bine înainte de a o purta! Însă, nu este indicat să o usuci pe caloriferul încins sau deasupra aragazului. Cel mai indicat este ca ghetele să se usuce la temperatura camerei. Cât încălţămintea este udă, nu o aşeza pe calapod pentru că rişti să se lărgească.
3. Pentru eliminarea mirosului, nu folosi spray-uri parfumate! Mirosul greu este dat de existenţa bacteriilor care trăiesc în mediul umed, iar aceste produse nu fac altceva decât să întreţină umezeala şi, implicit, să ducă la înmulţirea bacteriilor.
4. Nu cumpăra niciodată încălţăminte la mâna a doua pentru că este o sursă sigură de infectare!
5. Ca să eviţi apariţia mirosului neplăcut, nu purta pantofii pe piciorul gol, ci întotdeauna foloseşte ciorapi.Nu purta însă şosete din fibră sintetică, ci doar din fibră naturala precum bumbac sau mătase. Fibrele sintetice întreţin umezeala, piciorul transpiră, pielea nu se ventilează, nu respiră, iar acest lucru duce la apariţia bacteriilor. Vom avea de-a face cu un miros greu de suportat, iar apoi riscăm şi afecţiuni dermatologice.
6. Mirosul dispare şi dacă foloseşti bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonatul cu puţin oţet şi toarnă soluţia în pantofi. Nu te speria! Aceştia nu se vor deteriora, iar mirosul de oţet va dispărea după ce încălţămintea se va usca.