Pelinul, leacul amar bun la toate
Atunci când te îmbolnăvești, obișnuiești să asociezi viața cu gustul amar al pelinului, ignorând efectele terapeutice ale acestuia. Deși pare o plantă banală, este recomandată pentru virtuțile sale tămăduitoare într-o mulțime de afecțiuni.
Pelinul e bogat în vitamine din complexul B, vitaminele C, K, calciu, sodiu, fier şi alte minerale esenţiale. În medicina naturistă se utilizează frunzele şi vârfurile înflorite, când planta are un miros puternic şi gust foarte amar. Pelinul intensifică efectele altor plante, de aceea se poate folosi în combinaţie cu salvia, menta, afinele şi usturoiul. Preparatele din pelin sunt eficiente în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrită hipoacidă, insomnie, răni cu dificultăţi de vindecare.
Ajută la detoxificare
Ceaiul de pelin ajută la detoxificarea organismului, în special dacă doreşti să ameliorezi sănătatea colonului şi a ficatului. Pentru a curăţa ficatul de substanţele toxice dăunătoare, consumă zilnic cel puţin o ceaşcă de ceai de pelin. Acesta se prepară sub formă de infuzie, dintr-o linguriţă de plantă proaspătă la două ceşti de apă clocotită. După 20 de minute, ceaiul se strecoară şi se îndulceşte. Se bea câte un sfert de ceaşcă, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
Descoperă pe clickpentrufemei.ro pentru ce alte afecţiuni sunt recomandate leacurile cu pelin.