Plete de Cosânzeană în doar câteva ore

Ultima actualizare:
Ionela Coman, hairstylist şi expertă în aplicarea extensiilor de păr
Ionela Coman, hairstylist şi expertă în aplicarea extensiilor de păr

Dacă printr-un accident nefericit nu ai nimerit tunsoarea potrivită şi ai face orice ca părul că crească la loc peste noapte, poţi remedia problema mai repede decât ai fi crezut. Extensiile de păr ar putea fi soluţia la îndemână atunci când foarfecele au dat greş. Ionela Coman, hairstylist şi expertă în aplicarea extensiilor de păr, ne-a explicat în ce constau acestea, de câte feluri sunt, ce avantaje şi ce dezavantaje au.

Oricine îşi poate pune extensii. Singura condiţie e să aibă un păr rezistent, sănătos. Stai liniştită, nimeni nu se va prinde de “artificiu”, pentru că sistemul de prindere nu este vizibil.


    Ionela Coman, hairstylist şi expertă în aplicarea extensiilor de păr
Ionela Coman, hairstylist şi expertă în aplicarea extensiilor de păr

“Se pot folosi extensii tape-on, cu cheratină, microring, cu nod, cusute, clip-on sau nanoring. Sunt foarte multe tehnici de aplicat cu care poţi jongla în aşa fel încât să arate natural, spune Ionela Coman, care ne explică, pe rând, în ce constă fiecare metodă. 

Extensiile tape-on

Au bandă adezivă şi se aplică ca un sendviş pe şuviţa de păr. Sunt cele mai dorite extensii la ora actuală, fiind recomandate celor care au timp de petrecut la salon.

Avantaje: Sunt foarte uşor de aplicat, cu ajutorul benzilor adezive şi au un cost accesibil. Pentru un set vei scoate din buzunar 200 de lei. Se piaptănă cu o perie specială din păr natural care nu rupe sau electrizează.

Dezavantaje: Atunci când părul creşte, extensiile se lasă în jos şi trebuie făcută o întreţinere. Dezavantajul constă tocmai în această întreţinere, care durează 4 ore, iar costurile faţă de prima aplicare cresc şi ele (circa 350 lei/set). Ridicarea extensiilor se face la o lună şi jumătate, cel mult două. Aceste extensii nu trebuie scurtate (tunse).  

Extensiile cu cheratină

Şi ele se aplică tot la salon de către o persoană specializată. Se pun la cald, cu un aparat care lipeşte cheratina extensiei de firul de păr natural. 

Avantaje: sunt extensii permanente, care pot fi purtate şi jumătate de an.

Costul manoperei este pe şuviţă (circa 5 lei), iar preţul unei şuviţe în sine e de 7 lei.

Dezavantaj: Scoaterea extensiilor se face doar de personal specializat, în salon, cu ajutorul unei soluţii. 

Extensiile cu microring şi nanoring 

Se prind cu capse mici în nuanţa şuviţelor. Această tehnică este preferată de cele care au un fir gros şi scurt, dar şi de cele care doresc câteva şuviţe în altă culoare de cât părul lor natural şi nu vor să se decoloreze. 

Avantaje: Părul se poate refolosi până când se deteriorează. Dimensiunile mici ale nanoringurilor pot face posibilă aplicarea extensiilor în locuri în care în mod normal alte extensii nu au putut fi ataşate.

Dezavantaj: Nu sunt la fel de stabile ca cele cu cheratină, care se lipesc la cald. Pot fi inconfortabile din cauza acestor capse. 

Extensiile Mago

E o tehnică cu nod, apărută recent pe piaţă, iar Ionela Coman e primul stilist specializat în această tehnică. Metoda este recomandată celor cu un păr scurt şi un fir normal, nu foarte fin.

Avantaje: costul variază în funcţie de lungime şi de numărul seturilor. Preţul unui set (25 de şuviţe) e între 250 şi 380 de lei. 

Dezavantaj: După ce au fost purtate, părul nu mai poate fi refolosit.

Extensiile cusute 

E o tehnică preluată de la persoanele cu păr afro. Concret, se împleteşte părul pe secţiuni, după care se ia o tresă de extensie şi se coase pe şuviţa împletită. Se vând la metru şi au o margine asemănătoare unui tiv, care se coase practic de părul natural.

Avantaj: Părul se poate refolosi până la doi ani, dacă este spălat cu produse speciale pentru extensii.

Dezavantaj: Manopera este de 250 de lei la 100 de grame de păr aplicat.  Costul diferă în funcţie de lungime. Pentru un păr scurt este nevoie de cel puţin 150 de grame de extensii. Întreţinerea se face la o lună şi jumătate sau maximum două.

Extensiile clip-on

Sunt probabil cele mai inofensive extensii pentru păr. Acestea se pun ziua, iar seara se dau foarte simplu jos. Tresa se prinde efectiv de părul natural cu clipsuri, asemenea unor clame.

Avantaj: Poţi da volum coafurii de acasă, pot fi montate foarte uşor, spălate la fel de simplu, uscate, vopsite sau coafate.

Dezavantaj: Nefiind permanente, trebuie scoase şi puse. 

Cum se îngrijesc extensiile

În primul rând, extensiile se pot vopsi pentru a corespunde perfect nuanţei naturale a părului tău. 

Apoi, fiind dintr-un păr natural, tratat cu diferite substanţe, extensiile au nevoie de multă hidratare (foloseşte şampoane pentru păr uscat şi măşti), dar şi de o periere corectă. Peste noapte, trebuie să-ţi ţii părul prins într-o coadă pentru a nu se încurca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
bob tunsoare jpg
1 piftie de curcan jpg jpeg
Tottenham Hotspur v AZ   UEFA Europa League 202425 League Phase MD3 (1) (1) jpg
horoscop decembrie logo jpg
image png
sarmale freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net