Preparatele din soia: sănătoase sau nesănătoase?

simeon stalpnicul png
Persoanele care suferă de hipotiroidie ar trebui sa aibă grijă când consumă soia.clickpentrufemei.ro

O alternativă la preparatele din carne, cele obținute din soia sunt potrivite pentru perioadele în care ții post sau dacă ai ales să fii vegetarian. Desigur, le poți consuma și în orice altă zi, însă oare sunt bune pentru sănătatea ta?

Cât este de sănătoasă soia

Soia este o sursă de proteine care, spre deosebire de carne, te ajută ajută să previi riscul apariţiei bolilor de inimă. Cel mai des este consumată sub formă de tofu, un înlocuitor al brânzei obţinute din lapte. Deşi există păreri pro, care susţin consumul de soia, pentru că te poate ajuta să nu iei în greutate şi are proprietăţi antioxidante, există şi ideea potrivit căreia aceasta nu ar fi sănătoasă. Aceste lucru se întâmplă din cauză că soia conţine în mod natural compuşi estrogeni, numiţi isoflavone şi care au stârnit o serie de controverse. Se crede că pot avea un impact negativ asupra organismului pentru că mimează funcţia estrogenilor, în special în cantităţi mari, căci un nivel ridicat al estrogenilor creşte riscul apariţiei cancerului la sân.

Sursă de hrană

În China, Japonia şi Korea, mai mult de 2 miliarde de oameni sunt consumatori de soia, aceştia mâncând zilnic o cantitate de 30 de ori mai mare decât restul lumii. Soia face parte din dieta lor nu de sute de ani, ci mai degrabă de mii de ani.

Descoperă care sunt beneficiile consumului de soia pe clickpentrufemei.ro.

 Ce trebuie să ştii despre soia

De ce e bine să consumi soia

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
Angelina Jolie si Brad Pitt
grasime corporala
carte mihai morar dan negru png
kanye west
mihai bendeac
Fotografia 1 jpg
image
image
image
image
popularitate
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
new amsterdam 2 png
apatie
cos flori lila mov floraria online amazon jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )