Preparatele din soia: sănătoase sau nesănătoase?

Ultima actualizare:

    Persoanele care suferă de hipotiroidie ar trebui sa aibă grijă când consumă soia.clickpentrufemei.ro
Persoanele care suferă de hipotiroidie ar trebui sa aibă grijă când consumă soia.clickpentrufemei.ro

O alternativă la preparatele din carne, cele obținute din soia sunt potrivite pentru perioadele în care ții post sau dacă ai ales să fii vegetarian. Desigur, le poți consuma și în orice altă zi, însă oare sunt bune pentru sănătatea ta?

Cât este de sănătoasă soia

Soia este o sursă de proteine care, spre deosebire de carne, te ajută ajută să previi riscul apariţiei bolilor de inimă. Cel mai des este consumată sub formă de tofu, un înlocuitor al brânzei obţinute din lapte. Deşi există păreri pro, care susţin consumul de soia, pentru că te poate ajuta să nu iei în greutate şi are proprietăţi antioxidante, există şi ideea potrivit căreia aceasta nu ar fi sănătoasă. Aceste lucru se întâmplă din cauză că soia conţine în mod natural compuşi estrogeni, numiţi isoflavone şi care au stârnit o serie de controverse. Se crede că pot avea un impact negativ asupra organismului pentru că mimează funcţia estrogenilor, în special în cantităţi mari, căci un nivel ridicat al estrogenilor creşte riscul apariţiei cancerului la sân.

Sursă de hrană

În China, Japonia şi Korea, mai mult de 2 miliarde de oameni sunt consumatori de soia, aceştia mâncând zilnic o cantitate de 30 de ori mai mare decât restul lumii. Soia face parte din dieta lor nu de sute de ani, ci mai degrabă de mii de ani.

Descoperă care sunt beneficiile consumului de soia pe clickpentrufemei.ro.

 Ce trebuie să ştii despre soia

De ce e bine să consumi soia

image
image
image
image
image
image
femeie care plange webp
Friptura curcan Foto shutterstock 334603004 jpg
horoscop zilnic jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
scaune birou (1) jpg
Ce este asigurarea împotriva atacurilor cibernetice și de ce ai nevoie de un astfel de ajutor pentru afacerea ta jpg
image png
image
actualitate.net