Reguli de igienă intimă pentru un vagin curat și sănătos

6 septembrie 2016
image
Spălarea vaginului se face doar extern, nu și internwww.clickpentrufemei.ro

De╚Öi ai auzit-o cu siguran╚Ť─â ╚Öi ├«nainte, nu stric─â s─â ├«╚Ťi reaminte╚Öti c├ót de delicat este vaginul t─âu. La fel ca alte zone ale corpului, ╚Öi acesta necesit─â o ├«ngrijire atent─â pentru a fi curat ╚Öi s─ân─âtos.  

F─âr─â s─âpun

├Än cazul ├«n care vaginul ar putea vorbi, ar avea multe de spus, ├«ntre care ╚Ťi-ar interzice ╚Öi s─â mai folose╚Öti s─âpunul. Nu folosi nici geluri de du╚Ö parfumate c├ónd speli zona intim─â.  Exist─â pe pia╚Ť─â o mul╚Ťime de produse pentru cur─â╚Ťarea vaginului,  dar acestea nu sunt necesare. Apa simpl─â este, de fapt, mai mult dec├ót suficient─â, mai ales c─â nu vrei s─â speli ├«n exces ╚Öi s─â cauzezi irita╚Ťii vaginale. ╚śi nu uita, sp─âlarea vaginului se face doar extern, nu ╚Öi intern.

F─âr─â produse parfumate

Fie c─â folose╚Öti ╚Öerve╚Ťele parfumate de c├óte ori mergi la toalet─â, fie c─â e╚Öti adepta folosirii unui strop de parfum sau a deodorantului, este momentul s─â spui ÔÇ×stop!ÔÇŁ. Dac─â ai o problem─â cu mirosul, mascarea lui nu o va solu╚Ťiona (aceasta este de multe ori cauzat─â de un dezechilibru al pH-ului pielii). De fapt, aromele nenaturale, pot face ca organismul s─â intre ├«n alert─â, semnal├ónd o problem─â care ├«n realitate nu exist─â. ├Än cazul ├«n care zona miroase, folose╚Öte un gel special, f─âr─â parfum. Este bine c─â vaginul t─âu nu are iz de trandafiri, fiindc─â nici nu trebuie.

Mergi la ginecolog cu regularitate

O parte important─â a men╚Ťinerii s─ân─ât─â╚Ťii vaginale este s─â faci minim o vizit─â pe an la medicul ginecolog, pentru a ╚Öti c─â totul este ├«n regul─â. Nu doar c─â te vei asigura c─â nu ai nicio infec╚Ťie urinar─â sau boli cu transmitere sexual─â, dar un examen de col uterin, este, de asemenea, o necesitate.

Afl─â pe clickpentrufemei.ro de ce alte reguli trebuie s─â ╚Ťii cont, ca s─â ai un vagin curat!

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
Sare  jpg
image png
image png
image png
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg