Secretul japonez pentru un ten perfect. De ce trebuie să te speli pe față zece minute

Produsele cosmetice și rutinele la care apelează asiaticii sunt considerate a fi calea sigură spre un ten perfect, luminos și proaspăt. Deși produsele japoneze pot fi mai scumpe și nu sunt accesibile oricui, există o tehnică de curățare a tenului la care poți apela cu încredere, fără să dai prea mulți bani. Este vorba de o rutină care durează zece minute și are doar trei pași, pe care trebuie să îi respecți însă cu strictețe.

Iată secretul japonez pentru un ten perfect foto: Pixabay
Iată secretul japonez pentru un ten perfect foto: Pixabay

Dacă vrei să ai un ten perfect, trebuie să știi un secret specific japonezilor: o rutină numită metoda 4-2-4, care asigură tenului o curățare sporită și îl lasă împrospătat, conform clickpentrufemei.ro. Pielea va fi hidratată și strălucitoare, în acest fel. 

În ce constă metoda 4-2-4, a japonezilor

Primul pas pe care trebuie să îl fac dacă vrei să aplici metoda 4-2-4 este să masezi fața, timp de patru minute, cu ulei de curățare. Acest pas are ca spoc îmbunătățirea circulației sângelului. Este important însă să alegi cu grijă uleiul de față. De exemplu, uleiul de jojoba se absoarbe foarte repede în piele, de aceea e mai potrivit un ulei de ricin.

Apoi, trebuie să speli tenul, timp de două minute, cu o soluție de curățare. Pentru asta nu e necesar să clătești uleiul. Specialișii recomandă ca loțiunea de curățare aleasă să aibă o textură cremoasă și să nu fie sub formă de spumă sau gel. Mai mult, curățarea trebuie făcută cu mișcări ușoare, nu bruște, pentru a nu leza pielea. 

Ultimele patru minute ale celor zece pe care le presupune rutina trebuie petrecute clătind fața. În primele două, trebuie să folosești apă caldă, iar în ultimele două, apă rece. Apa caldă va ajuta la eliminarea excesului de ulei și va crește circulația sângelui la suprafață. 

Metoda japoneză trebuie folosită doar de patru ori pe săptămână

Această tehnică nu trebuie aplicată zilnic: este suficient să te speli pe față conform metodei 4-2-4 doar de patru ori pe săptămână. Mai mult, dacă folosești această rutină, nu trebuie să te speli pe față și dimineața, ci doar seara.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net