Cele mai populare produse cosmetice și recomandări pentru utilizarea lor

Ultima actualizare:

Produsele cosmetice reprezintă un aliat de nădejde pentru menținerea unui ten frumos, delicat și aspectuos. Un ten neted, elastic și revitalizat este rezultatul unei vieți echilibrate, dar și a unor produse cosmetice atent alese și folosite. Deși machiajul înfrumusețează aspectul feței, pentru ca acesta să poată fi aplicat în mod natural, trebuie mai întâi de toate să ai un ten curat și catifelat.

image

Măști pentru față

Un prim pas pentru un ten curat și sănătos, îl reprezintă folosirea măștilor de față. Masca de față este un moment maxim de răsfăț pentru ten oferind beneficii numeroase, printre care hidratarea în profunzime a pielii, protejarea de factorii externi, catifelarea tenului sau curățarea porilor în profunditatea lor. Folosește măști cu cărbune pentru curățarea în profunzime a tenului și un ten catifelat, măști cu acid hialuronic și mușețel pentru o piele proaspătă și calmarea intensă a tenului, măști cu enzime exfoliatoare cu rol în îndepărtarea impurităților sau măști astringente, calmante, nutritive, tonice, alese în funcție de tipul tău de ten. 

Produse de curățare și loțiuni tonice 

Produsele de curățare, alături de loțiunile tonice, sunt indispensabile pentru îngrijirea tenului. Curățarea și demachierea tenului în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara, reprezintă un pas esențial pentru păstrarea unui ten curat, fără imperfecțiuni. Folosește de cel puțin de două ori pe zi un demachiant cu acid salicilic pentru un ten gras sau unul hidratant, fără parfum, pentru un ten sensibil și uscat, dar și o lotiune tonica pentru fata adaptată tipului de ten. Poți folosi de asemenea o spumă de curățare ce îți hrănește și curăță pielea în același timp, un lapte demachiant pentru tenul uscat, o apă micelară pentru îndepărtarea machiajului, urmată de o loțiune tonică hidratantă cu extracte de plante pentru tonifierea pielii. 

Creme hidratante pentru ten și ochi

Hidratarea zilnică a tenului face parte din rutina obligatorie de îngrijire a pielii. După demachiere și curățare, hidratează-ți tenul cu o cremă de față hidratantă cu acid hialuronic. Nu uita de ochi. O crema de ochi calmantă reușește cu desăvârșire să calmeze pielea din jurul ochilor, ajutând la reducerea semnelor de oboseală, a cearcănelor, obținând un efect de lifting al pielii din jurul ochilor. Hidratarea feței și a pielii din jurul ochilor trebuie efectuată de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Folosește creme hidratante destinate folosirii lor pe timp de zi și creme speciale pe timp de noapte, pentru a te bucura din plin de beneficiile oferite. 

Cremă de protecție solară

Crema de protecție solară este un must-have necesar pentru un ten curat, protejat împotriva razelor solare. Pielea feței este cea mai expusă parte a corpului la soare, tocmai de aceea este necesară protejarea ei cu ajutorul unor creme și loțiuni care ne oferă protecție atât împotriva radiațiilor UVA, cât și împotriva radiațiilor UVB. Dacă ești genul de persoană care folosește machiaj înainte să iasă din casă, poți alege produse de machiaj cu factor de protecție. Bineînțeles, poți folosi și o cremă dedicată cu protecție solară, peste care poți veni cu machiajul obișnuit. Pentru a spori efectul protector, folosește pudră minerală, întrucât aceasta acționează ca și o barieră împotriva razelor UV. 

Fond de ten, iluminator, blush, pudră

Produsele de machiaj, printre care fondul de ten, iluminatorul, blush-ul, bronzerul, pudra, rimelul, fac parte din rutina zilnică de machiaj a fiecărei femei. Alege întotdeauna produse care se pretează tipului tău de ten, produse hidratante și produse care ți se potrivesc ca și nuanțe. Testează produsele pe o mică parte a pielii, mai exact pe încheietura mâinii pentru a vedea ce nuanțe ți se potrivesc și folosește-le apoi în ordinea descrisă mai sus, nu înainte de a-ți curăța, demachia, tonifia și matifia tenul. 

Balsamuri de buze, creioane, rujuri

Balsamul de buze, rujul, creionul de buze, sunt produse cosmetice ce definesc un machiaj și pot schimba total aspectul facial. Alege produse hidratante, chiar balsamuri de buze cu factor de protecție solară, dar și rujuri și creioane care se potrivesc tenului și mărimii buzelor tale. 

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net