Suferi de acnee? Atenţie la tratamentul cu antibiotice orale!

Ultima actualizare:

    Dacă suferi de acnee, încearcă mai întâi tratamentele naturiste
Dacă suferi de acnee, încearcă mai întâi tratamentele naturiste

Medicii britanici avertizează că acneea ar putea deveni mai rezistentă la tratamentul cu antibiotice, în cazul în care medicii continuă să prescrie astfel de tratamente pe o perioadă lungă de timp. Este firesc şi normal ca organismul să se obişnuiască cu acţiunea acestor medicamente, iar bacteriile să dezvolte rezistenţă.

Acest lucru înseamnă că, pe viitor, ar putea să se dezvolte o tulpină numită „super acnee”, care nu ar mai putea fi tratată cu nici un fel de antibiotic. În astfel de cazuri pacienţii ar avea foarte mult de suferit. „Este, cu siguranţă, o preocupare pe care atât pacienţii cât şi cadrele medicale ar trebui s-o ia îăn serios” avertizează dr. Heather Whitehouse, medic britanic, specialist în dermatologie.

În urma unui studiu realizat recent şi prezentat în cadrul Conferinţei British Association of Dermatologists ce are loc anual în Marea Britanie s-a constatat că medicii au prescris tratamente pe bază de antibiotice pacienţilor cu acne timp de 6 luni şi jumătate înainte de a-I trimite pe aceştia la specialiştii în dermatologie. În cadrul conferinţei a fost prezentat cazul unui pacient căruia i s-a prescris un tratament cu antibiotic timp de 7 ani. “Această abordare ar putea determina apariţia unei bacteria denumite “Propionibacterium acnes”, ce va îngreuna tratarea problemelor de ten. Problema este cu atât mai îngrijorătoare cu cât utilizarea antibioticelor pe cale orală duce la dezvoltarea rezistenţei în organism a altor bacteria care nu au legătură cu acneea”, a declarat dr. Alison Layton, cercetătorul principal al acestui studio.

Care ar fi opţiunile? Specialiştii consideră că antibioticele sunt doar o alternativă la tratarea afecţiunilor tenului. Pentru că există şi alte opţiuni. Dacă acneea este într-o fază moderată, pacienţii ar putea încerca tratamentulpe bază de cremă. De asemenea, odată ce acneea este ţinută sub control, se poate opri tratamentul cu antibiotic orale şi continua cu tratamentul pe bază de cremă. O altă variant ar fi utilizarea cremelor alături de antibiotic, deoarece în acest fel se reduc şansele ca bacteria să devină rezistentă la tratament”, explică dr. Whitehouse..

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net