Tot ce trebui să ştii despre cizme, ghete şi botine

#Best buys
Ultima actualizare:
woman g1a89168dd 1280 jpg

Este din nou vremea cumpărăturilor, iar magazinele se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase. Acum este momentul să-ţi reînnoieşti garderoba cu o pereche nouă de ghete sau cizme pentru iarnă. Atenţie însă ce modele cumperi şi ce calitate alegi. Nu uita că, pentru a prelungi viaţa ghetelor şi a cizmelor, trebuie să ştii când şi cum să le porţi.

Botinele, pentru vreme rece şi uscată

Botinele sunt din piele naturală, piele întoarsă sau imitaţie din piele cu diferite aplicaţii şi accesorii: şiret, capse, fermoar, blăniţă artificială. De asemenea, pot avea toc înalt sau mediu. Când le purtăm? Botinele, pentru că ajung doar până la baza gleznei, se poartă pe vreme răcoroasă dar însorită şi uscată. Nu sunt recomandate pentru ploaie şi noroi. Pentru că sunt destul de elegante, botinele pot fi asortate la o fustă cu taior, la o rochie sau chiar la blugi strâmţi pe corp, așa cum puteți observa mai jos:

Poartă ghete când afară e noroi

Ghetele sunt ideale atunci când afară este înorat, plouă, pe jos sunt noroaie şi mâzgă. Alege un model şi o culoare care să se asorteze cu vestimentaţia ta. La blugi, de exemplu, poţi purta cu încredere ghete stilul rocker sau militare: cu şiret, cu capse, curete sau ţinte. Sunt foaret comode, la modă, merg de minune la pantalon dar şi la fustă, sunt ideale pentru temperaturi scăzute şi zile ploioase. Poartă ghete cu talpă joasă mai ales dacă ştii că mergi mult pe jos.

Cizmele, pentru zăpadă şi ger

Nu este recomandat să purtăm cizme de iarnă când afară dunt 15 grade. În schimb, când temperaturile scad sub 7 grade poţi purta cu încredere o pereche de cizme de iarnă. Modele sunt foarte multe: cizme milităreşti, cizme care le imită pe cele de călărie, cizme cu franjuri, blană, cu toc înalt, mediu sau ortopedic.

Dacă ştii că mergi mult pe jos alege pielea naturală iar talpa trebuie să aibă striaţii adînci pentru a nu aluneca pe gheaţă. Şi tocul este important. Cu cât este mai înalt şi mai subţire cu atât există şi riscul de a te dezechilibra pe zăpadă şi polei.

Plouă? Ia-ţi cizmele din cauciuc!

E căldut afară dar plouă mocăneşte? Încalţă-te cu cizme de cauciuc! În magazine sunt modele care mai de care mai colorate şi mai accesorizate. Alege culori uni sau cizme pictate cu flori sau figuri geometrice. Să nu te temi că-ţi vor îngheţa picioarele! Poţi apela la ciorapi mai grosi, din bumbac sau chiar la botoşi din lână. Apoi încalţă cizmele! Le poţi asorta cu o pereche de blugi strâmţi pe corp şi un pulover gros şi larg.

Ugg-urile, pentru vreme uscată şi geroasă

Sunt la modă de câţiva ani şi cu siguranţă ai şi tu o pereche prin dulap. Dacă nu, poate vrei să-ţi cumperi. Ugg-urile sunt cizmuliţe foarte uşoare, groase şi extrem de comode. Se recomandă purtarea lor pe vreme geroasă dar uscată. Dacă afară plouă, s-ar putea ca apa să pătrundă în ţesătura cizmelor şi să te uzi la picioare. Le poţi purta la blugi, dar şi la o fustă trei sferturi sau scurtă.

Piele naturală, sintetică sau întoarsă?

Poţi opta pentru orice fel de material cu condiţia să ştii când să porţi încălţămintea respectivă. Astfel, pielea întoarsă sau imitaţiile de piele întoarsă se poartă pe vreme uscată. Evită noroiul şi ploaia! În cazul în care optezi pentru imitaţie de piele, poţi purta încălţămintea aproape oricând. Cu o cpndiţie: când ajungi acasă să o cureţi, să o dai cu cremă şi să o lustruieşti. Imitaţia de piele este un material mai puţin rezistent. În ceae ce priveşte pielea naturală, aceasta este materialul ideal pentru cizme şi ghete de iarnă. Dezavantajul e că o pereche de încălţăminte din piele naturală costă destul de mult.

image
image
image
image
image
image
1 horoscop 2020 zodii noroc jpg jpeg
eduard agachi jpg
cub horoscop 2 gif
“Nu sunt o victimă a aspectelor mai grele…”, spune astroloaga Sanda Ionescu
produse cosmetice coreene jpg
curs management jpg
click ro charlesdeluvio phCxp0DLd4c unsplash jpg
image
actualitate.net