Tot ce trebuie să ştie bărbaţii despre Ziua Femeii. Istoria sărbătorii din 8 Martie și idei de cadouri

Ultima actualizare:

    În 8 Martie se sărbătorește Ziua Internațională a FemeiiFoto: pixabay.com
În 8 Martie se sărbătorește Ziua Internațională a FemeiiFoto: pixabay.com

Nu doar noi, românii, sărbătorim Ziua Femeii. Doamne şi domnişoare din toată lumea primesc în 8 Martie felicitări şi cadouri de la cei dragi. Aşa că, domnilor, pregătiţi-vă portofelele şi citiţi cu atenţie sfaturile de mai jos!

Totul a pornit în 1909, în America

Prima zi a femeii a fost marcată în SUA, la 28 februarie 1909, în amintirea grevei femeilor din industria textilă din New York, care avusese loc cu un an înainte. 15.000 de muncitoare protestaseră atunci împotriva condiţiilor de muncă, cerând un program de lucru mai scurt, condiţii mai bune şi drept de vot. În 1910, la Copenhaga, s-a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii. Data de 8 martie a fost aleasă abia în 1913 şi a început să fie sărbătorită în tot mai multe ţări, în unele fiind declarată prin lege zi liberă.

Obiceiuri la noi şi la alţii

În România, 8 Martie e asociată mai mult cu ziua mamei, care de fapt e celebrată pe 3 mai. Cel mai comun cadou sunt florile. La fel se întâmplă în Bulgaria, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Estonia şi Ungaria. În Rusia şi Albania, femeile primesc pe lângă flori şi ciocolată. În Portugalia, ziua este sărbătorită cu petreceri la care au acces doar doamnele, iar în Polonia este prilej de a organiza diverse demonstraţii feministe.

Florile, cel mai potrivit cadou

Pentru un bărbat, alegerea cadoului perfect e o adevărată provocare. Femeile sunt pretenţioase şi, dacă nu le cunoşti bine gusturile, rişti s-o dai în bară.

Cadoul se alege în funcţie de relaţia pe care o ai cu sărbătorita, de vârsta acesteia. Spre exemplu, pentru iubita sau pentru soţia ta ai putea alege un parfum, o geantă, un set de bijuterii/gablonţuri sau, de ce nu, lenjerie sexy.Mamei i-ai putea oferi o cremă antirid, o eşarfă, un produs electrocasnic pe care ştii că şi-l doreşte.

Pentru colegele de serviciu poţi pregăti o cutie cu bomboane de ciocolată, iar doamnelor şi domnişoarelor cu care ai o relaţie mai protocolară le poţi oferi flori.

De altfel, pentru orice femeie, florile de primăvară sunt cadoul ideal de 8 Martie. Cu un buchet de flori, nu prea ai cum să dai greş.

Daruri neinspirate

  • Cadourile prea scumpe. Primitoarea se poate simţi îndatorată.
  • Kitchurile pe post de „suvenir”.
  • Sticle de băutură. Nu se potrivesc pentru o femeie.
  • Cărţi pe care nu le-ai citit sau despre care nu ştii dacă merită citite.
  • Pastile de slăbit unei persoane supraponderale, loţiuni împotriva acneei cuiva care are probleme cu tenul sau alte lucruri pe care le consideri „utile” pentru destinatară. Nu fac decât să jignească.

Ziua Internațională a Bărbatului, sărbătorită la 19 noiembrie

Ca să nu se supere, bărbaţii au şi ei o zi a lor, chiar dacă nu e aşa de populară ca Ziua Femeii. Potrivit Wikipedia, Ziua Internaţională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de ţări, la data 19 noiembrie. În România, Parlamentul a votat această zi ca sărbătoare oficială în februarie 2016, fiind publicată în Monitorul Oficial.

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net