Tot ce trebuie să ştii despre machiajul semipermanent

image
Florina Mărcuţă, make-up artist

Să ai la orice oră din zi şi din noapte buzele roşii, sprâncenele conturate, ochii mai accentuaţi şi mai frumoşi, ca şi când ai fi machiată... ce femeie nu şi-ar dori. Soluţia este machiajul semipermanent, dar are, pe lângă avantaje, şi unele riscuri.

Cui îi este indicat şi cui nu

Machiajul semipermanent se face la buze, pleoape şi sprâncene, având atât scop estetic, cât şi de a corecta unele imperfecţiuni (cicatrice, fire de păr lipsă în cazul sprâncenelor etc.).

„Acest tip de machiaj este recomandat femeilor active, care vor să reducă timpul de machiaj, celor care au sprâncenele rare sau slab conturate, persoanelor ale căror buze nu prezintă o formă bine definită. Este contraindicat temporar în caz de herpes, conjunctivită, dermatite, acnee şi se face cu acordul medicului în cazul persoanelor care suferă de diabet, HIV, boli de inimă, leziuni ale pielii, tulburări emoţionale ce presupun administrarea unor tratamente”, explică Florina Mărcuţă, şefa şcolii de machiaj Cotimanis Show din Bucureşti. Make+up artistul ne asigură că durerea este suportabilă, ca la un tatuaj obişnuit.

image
La machiajul pleoapelor, se desenează o linie foarte fină, neagră sau maro

Cât timp rezistă

Aşa cum îi spune şi numele, machiajul semipermanent nu rezistă toată viaţa, ci doar 1-3 ani. Totul depinde de tipul de pigment, de calitatea lui, de cât de adânc în piele e introdus, dar şi de reacţia şi toleranţa fiecăruia la produs. Cu timpul, nuanţele pălesc.

Ce culori se folosesc

Înainte de a tatua propriu-zis o anumită zonă, make-up artistul îţi face o probă de machiaj, în creion. Împreună veţi alege forma, grosimea liniilor, culoarea pigmentului. „Sprâncenele şi genele pot fi «îndesite» vizual, dacă linia tatuată este punctată. Culoarea aleasă este în nuanţa firelor de păr. La pleoape, poţi alege un maro închis sau un negru. Linia poate fi doar la baza genelor, pentru un aspect natural, sau puţin mai groasă, ca să pară ca un machiaj. La buze, paleta de culori este mai largă, de la nuanţe naturale de roz, piersică, până la corai sau roşu aprins. Cele care au buzele subţiri pot depăşi conturul cu 1 mm, nu mai mult”, spune make-up artistul.

image
La machiajul pleoapelor, se desenează o linie foarte fină, neagră sau maro

Care sunt riscurile

Cel mai mare risc este ca, în timp, nuanţa pigmentului să vireze în altceva. Spre exemplu, linia maro de la ochi poate deveni roşiatică sau portocalie, cea neagră să dea într-un albastru sau violet. Asta dacă pigmenţii nu sunt de calitate. „Dacă pigmenţii sunt de calitate (şi fiecare trebuie să se asigure de acest lucru), nuanţa doar se mai şterge în timp, devine mai pală pe măsură ce trec anii”, aflăm de la Florina Mărcuţă.

Machiajul semipermanent al unei zone costă între 100 şi 300 de euro.

Precauţii înainte şi după tratament

simeon stalpnicul png
Machiaj semipermanent al buzelor realizat de Florina Mărcuţă
 • Nu te expune la soare şi la raze UV, nu-ţi face tratamente faciale.
 • Nu consuma stimulente de genul: ceai verde, negru, cafea, băuturi energizante, alcool.
 • După intervenţie, zona se va umfla. Va trebui să aplici, în primele două zile, pachete de gheaţă şi să eviţi sauna, piscina.
 • Procesul de vindecare durează 7 zile. În această perioadă, aplică des creme hidratante, cicatrizante. Nu freca, nu zgâria zona, nu-ţi rupe cojile pentru că rişti să se ducă din pigment.

Ce găseşti în magazine

Dacă nu îndrăzneşti să îţi faci un machiaj semipermanent, poţi rămâne la machiajul clasic, cu produse cosmetice din magazine. Iată ce îţi recomandăm.

 • Balsam de buze The ONE, cu ulei de rapiță și ulei din semințe de măceșe (9,99 lei) şi creion dermatograf retractabil pentru ochi, în diverse nuanţe (9,95 lei), la Oriflame
 • Ruj Bio Sante care nu conţine plumb, foarte hidratant, 64,9 lei pe life-care.com. Poţi să-ţi conturezi buzele cu un creion din aceeaşi gamă
 • Gloss în nuanţe spectaculoase, 65 de lei, la Repechage
 • Balsam de buze Nivea Essentian Care, cu ulei de jojoba şi unt de shea, hrăneşte intens buzele uscate, preţ 8,84 lei
 • Tuş de ochi cremă e.l.f., pentru un machiaj ultra feminin, preţ 22 lei 
 • În gama de rujuri Color Sensational de la Maybelline se lansează Rebel Bouquet, o explozie de pasteluri, în 8 nuanţe diferite. Preţ 30,99 lei
 • Aslavital Mineralactiv Demachiant instant pentru ochi și buze (16,60 lei) e special conceput pentru a curăța delicat zona sensibilă din jurul ochilor și a buzelor. Argila 100% naturală și extractul organic de goji remineralizează, energizează și calmează pielea. 
 • Creion de ochi Khôl fondant de la Yves Rocher, uşor de estompat cu degetul sau pensula pentru un machiaj de tip smoky eyes, preţ 32 lei
 • Loţiune micelară ultracalmantă Ivatherm, curăţă şi demachiază în profunzime faţa, ochii şi buzele, cu un singur gest. Eficient şi în cazul machiajului resistent la apă. Nu necesită clătire. Preţ 47,88 lei.
 • Rimel Very Me Extendablack de la Oriflame, asigură genelor tale curbare, lungime și definire incredibile, grație formulei cu pigment intens, preţ 5,9 lei
valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
oana zavoranu
brooklyn beckham nicola peltz jpg
anamaria ferentz jpeg
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
BeFunky collage (38) jpg
image
image
image
image
image png
click jd x Dd9 sDfnc 0 unsplash jpg
memoria buna se sustine cu alimente, lecitina si somn 697901584 jpg
BMW seria 7 jpg
thumbnail ghid de vacanta pentru turisti de tot felul1 jpg
image png