Tratamente de înfrumuseţare cu bicarbonat de sodiu

14 mai 2017
image
Tratamentele cu bicarbonat de sodiu sunt excelente pentru ten, dar si pentru alte zone ale corpului

Pentru faptul că este ieftin şi se găseşte uşor în toate magazinaşele, bicarbonatul de sodiu nu este apreciat la reala sa valoare. Însă nici nu ştii ce „minune” zace la tine în bucătărie. Acest praf alb este un puternic alcalinizant, fiind folosit cu secole în urmă la prepararea unor medicamente. Se foloseşte cu succes atât intern, cât şi extern, ca tratament de înfrumuseţare.

Bicarbonat de sodiu pentru păr

Spală bine părul. Spray-urile, spumele şi cremele pe care le foloseşti pe păr îi pot da un aspect îmbâcsit. Bicarbonatul îl curăţă foarte bine. Pune puţin bicarbonat în sticla ta de şampon, amestecă şi foloseşte la spălarea de zi cu zi. Îi va da părului un aspect curat şi strălucitor.

Bicarbonat de sodiu pentru dinți

Albeşte dinţii. Dacă vrei să-ţi cureţi dinţii de petele de cafea, de tartru, dacă vrei să fie mai albi şi mai strălucitori, pune puţin bicarbonat pe periuţa de dinţi şi freacă uşor, o dată sau de două ori pe săptămână. Nu abuza, deoarece rişti afectarea smalţului.

image

Bicarbonatul de sodiu previne decolorarea părului

În general, bicarbonatul e indicat pentru spălarea părului lipsit de volum şi de strălucire, tern , cu tendinţă de îngrăşare la rădăcină. Se pune o lingură de bicarbonat într-o cană cu apă (250 ml) şi se amestecă până se dizolvă complet. Soluţia se aplică pe cap şi se masează scalpul cu mişcări circulare. Folosit de post de şampon, bicarbonatul previne decolorarea părului, absoarbe produsele chimice din apă şi îi reduce gradul de duritate. Nu trebuie folosit mai mult de o lingură de bicarbonat la o cană cu apă.

image

Bicarbonat de sodiu pentru față

Scrub pentru faţă. Nu ai nevoie de produse exfoliante scumpe pentru a-ţi curăţa tenul de celulele moarte şi de impurităţi. Bicarbonatul de sodiu este perfect. Are granulaţia potrivită, nu agresează pielea, însă e eficient. Îţi poţi prepara o pastă dintr-o lingură de bicarbonat şi puţină miere. Masează pe faţa umedă, apoi clăteşte. Poţi adăuga bicarbonat de sodiu şi în gelul tău de curăţare obişnuit.

Bicarbonat de sodiu pentru cuticule

Exfoliant pentru cuticule. Specialiştii nu recomandă tăierea cuticulei, pentru a nu risca infecţii ale unghiei. Totuşi, dacă vrei să ai o manichiură frumoasă, exfoliază-ţi zona cu o periuţă moale înmuiată într-o pastă de bicarbonat cu apă. Apoi clăteşte şi aplică lacul.

Bicarbonat de sodiu pentru picioare

Te scapă de mirosul neplăcut al picioarelor. Pune bicarbonat într-un vas cu apă şi înmoaie-ţi picioarele. Bicarbonatul neutralizează acidul produs de bacterii. Este foarte eficient şi ca deodorant,  pentru înlăturarea mirosului neplăcut de la axilă. 

image

Bicarbonat de sodiu pentru piele catifelată

Fă o baie cu apă caldă (nu fierbinte) în care adaugi o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu. Relaxează-te în cadă 10-15 minute. Pielea ta va fi moale, catifelată şi curată. Soluţia e benefică şi în cazurile în care ai pielea arsă de soare. 

Îndepărtează petele de pe piele. Prepară-ţi o mască dintr-o linguriţă de bicarbonat, una de zeamă de lămâie şi puţină miere. Aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte, masând uşor. Nu uita când ieşi afară, mai ales acum, vara, să foloseşti cremă cu factor maxim de protecţie deoarece lămâia sensibilizează tenul.

Bicarbonatul de sodiu combate coșurile

Prepară-ţi o pastă dintr-o linguriţă de bicarbonat şi un strop de apă şi aplică pe zona afectată. Poţi adăuga şi un strop de miere. Lasă să acţioneze 15 minute.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg