Tratamente de înfrumuseţare cu fulgi de ovăz

Ultima actualizare:

Despre fulgii de ovăz ştii deja că sunt alimente recomandate de toţi nutriţioniştii pentru micul dejun. Ce poate nu ştiai e că aceste cereale pot fi folosite cu succes şi în diverse tratamente de înfrumuseţare, de la scrub pentru piele, soluţie pentru coşuri, băi pentru hidratare şi calmare, până la măşti pentru toate tipurile de ten.

Fulgii de ovăz nu lipsesc aproape niciodată din micul dejun al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, care a ajuns la vârsta de 93 de ani. Şi pe bună dreptate. Conţinutul lor de fibre, vitamine şi minerale întăresc imunitatea, dau energie, contribuie la scăderea colesterolului şi oferă o senzaţie de saţietate în schimbul unui număr scăzut de calorii. Utilizate extern, aceste cereale calmează iritaţiile pielii, tratează acneea şi absorb excesul de sebum, curăţă pielea şi îndepărtează celulele moarte. Iată câteva utilizări inedite ale fulgilor de ovăz!

Băi reconfortante pentru calmarea afecţiunilor pielii. Dacă ţi-au apărut pe piele erupţii şi iritaţii, sau dacă pur şi simplu vrei o piele catifelată şi hidratată, fă o baie în cadă în care laşi la înmuiat fulgi de ovăz. Ca să nu se împrăştie, pune-i într-un săculeţ. Nu-ţi rămâne de făcut decât să iei cartea preferată şi să te relaxezi o jumătate de oră. 

Sub formă de scrub, pentru o piele fină. Atât tenul, cât şi pielea corpului e bine să fie exfoliate periodic, iar pentru asta, fulgii de ovăz sunt ideali. Pentru faţă, poţi folosi o pastă mai fină, din fulgi de ovăz amestecaţi cu apă sau cu miere, iar pentru corp îi poţi combina cu zaţ de cafea, cu sare grunjoasă sau cu mălai şi ulei de măsline. Masează pielea umedă, apoi clăteşte. 

Sunt ideali iarna, pentru tenul uscat. O mască pentru tenul uscat se prepară din fulgi de ovăz amestecaţi cu miere. Cele două ingrediente se blenduiesc, pentru a se forma o pastă care se aplică pe piele şi se lasă să acţioneze 10-15 minute. Pielea rămâne curată şi fină.

Leac împotriva coşurilor. Datorită proprietăţilor lor antiinflamatoare, fulgii de ovăz sunt benefici pentru tenul acneic. Absorb sebumul în exces, deblochează porii şi calmează inflamaţia. Se aplică o mască din fulgi de ovăz înmuiaţi în apă şi se lasă să acţioneze cât se poate de mult. Pentru efecte mai bune, se poate adăuga miere, scorţişoară, zeamă de lămâie sau câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai. 

Dacă ai rămas cu pete pigmentare şi imperfecţiuni după expunerea la soare din timpul verii, acum poţi să-ţi prepari măşti exfoliante cu ovăz, lapte şi suc de lămâie. Se amestecă cele trei ingrediente, se aplică pe faţă, se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se curăţă prin mişcări circulare. 

Pentru a revigora şi hrăni tenul, amestecă fulgii de ovăz cu iaurt, miere şi albuş de ou. Toate ingredientele din această mască dau luminozitate şi prospeţime pielii.  

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net