Tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea
Părul este expus zilnic factorilor nocivi din mediu indiferent daca ne aflăm în încăperi sau în aer liber. Temperaturile joase sau ridicate, placa de întindere a parului, dar şi praful şi vopseaua de păr, agresează firul de păr. Dacă până acum ai folosit produse scumpe pentru a-ţi repara podoaba capilară, însă rezultatele întârzie să apară, află că în bucataria ta exista cele mai eficiente tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea.
Ca să ieşi din impas şi să-ţi recapeţi supleţea părului este de ajuns să cauţi atent produse pe care le poţi găsi fără prea mare efort. La îndemâna oricui sunt măştile pe care ţi le poţi prepara singură acasă. Aşadar, apelează cu încredere la ouă, ulei de măsline, miere, ulei de ricin, lactate şi fructe.
Oul face minuni pentru părul deteriorat, fiind o sursă importantă de proteine şi grăsimi bune, care îţi hrănesc părul şi conţine în albuş enzime care ajută la curătarea completă a firului de păr şi a scalpului. Dacă ai părul uscat, foloseşte în special gălbenuşul de ou o dată sau de două ori pe lună, iar dacă observi că se îngraşă foarte uşor optează doar pentru albuşul de ou, din care îţi poţi face o mască la fiecare două săptămâni.
Masca de păr cu gălbenuş de ou este foarte simplu de realizat: într-un bol amestecă gălbenuşul de la un ou cu o lingură de miere şi bate bine, până când obţii o pastă omogenă, pe care o aplici pe părul proaspăt spaălat, începând cu rădăcinile. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-te bine cu apă călduţă şi sampon. Dacă nu îţi place mirosul de ou, poţi să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie.
Tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea: Mască cu smântână sau iaurt
Dacă ţi-ai făcut un obicei zilnic şi foloseşti placa de păr sau a ondulatorul vei vedea o deteriorare vizibila a părului. De aceea masca din smântână sau iaurt este perfectă pentru a-l curăţa şi hidrata, în asa fel încât să îşi recapete vitalitatea. Foloseşte o jumătate de cească de smântână sau iaurt pentru a face un masaj delicat părului şi lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte cu apă uşor călduţă şi cu şampon. Aplică această mască o dată la două săptămâni, pentru a obţine efecte vizibile.
Tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea: Mască cu maioneză şi avocado
Compusă din ulei şi ou, maioneza este un element ce are capacităţi maxime de hidratare a firului de păr, iar în amestec cu fructul de avocado, bogat şi el în grăsimi bune, aceasta se înscrie în categoria tratamente naturiste pentru părul ars cu plasa sau cu vopsea. Concret, amestecă trei linguriţe de maioneză cu jumătate de fruct de avocado zdrobit până obţii o cremă omogenă, pe care o aplici preponderent pe vârfuri. Vei avea nevoie de folie de plastic pentru ambalat şi câteva prosoape. Aplică maioneza pe părul uscat. Înfăşoară-ţi părul cu folia de plastic pentru ca maioneza să nu se scurgă pe haine şi pentru a putea acţiona mai bine asupra părului degradat. Peste folia de plastic pune un prosop încălzit cu uscătorul de păr. Căldura va ajuta masca naturală să îşi facă mai bine efectul. Las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi spală părul cu şampon.
Tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea: Mască cu miere şi ulei de măsline
Mierea este panaceul universal. Când constaţi că ai părul uscat, deteriorat de căldura de afară şi de acţiunea diverselor produse de păr este momentul să apelezi la miere. Acest tratament naturist este mult mai eficient dacă adaugi ulei de măsline, care te va ajuta să aplici şi să îndepărtezi mai uşor masca.
Amestecă jumătate de cească de miere cu două linguri de ulei de masline, apoi aplica masca pe parul umed. Las-o să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte cu apă din abundenţă. Aplica acest tratament o data pe lună.
Tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea: Mască cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este recomandat în special atunci când te confrunţi cu o cădere masivă a părului sau când firul de păr este foarte firav şi se rupe uşor. Masca cu ulei de ricin este foarte uşor de preparat. Amestecă o sticluţă de ulei de ricin cu un gălbenuş de ou, o lingură de masline şi puţină zeamă de lămâie. Aplică masca pe părul uscat şi las-o să stea timp de 60-90 de minute, apoi clăteşte bine.