Tratamentele de înfrumuseţare ale sezonului rece

Ultima actualizare:

    Profită de iarnă şi rezolvă-ţi micile imperfecţiuni!
Profită de iarnă şi rezolvă-ţi micile imperfecţiuni!

Câteodată, soarele nu este cel mai bun prieten al tenului tău. Mai ales atunci când vrei să-ţi faci un tratament de înfrumuseţare care implică o exfoliere sau o agresiune a pielii.

Iar asta deoarece aceste tratamente produc o fotosensibilizare a pielii şi o predispune la hiperpigmentare. Astfel, cine vrea să scape de riduri, pori dilataţi, păr sau pete maronii, acum e momentul să se apuce de treabă.

Petele maronii

S-au format în urma expunerii la soare, iar ca să scapi de ele ai mai multe metode. Dacă sunt recente, superficiale, poţi să încerci un tratament cu cremă depigmentară, pe care să o aplici dimineaţa şi seara. Aceasta fotosensibilizează pielea, din acest motiv e bine să o aplici doar în sezonul rece. În cazul în care petele sunt mai profunde, le poţi „anihila” cu un peeling chimic, cu un IPL sau cu un laser profund, în cazurile mai complicate.   

Ridurile

Cel mai bun tratament este laserul fracţionat. Tratează, în acelaşi timp, şi  acneea, cicatricele. Acum, să nu te aştepţi să te facă de 20 de ani, când tu ai 50. Laserul îmbunătăţeşte simţitor calitatea pielii şi atenuează ridurile. Dar nu e un tratament definitiv, fiind nevoie de repetarea şedinţelor, pentru întreţinere.

Porii dilataţi

Se pot trata simplu şi fără durere cu un laser care încălzeşte dermul papilar şi astfel stimulează producerea de colagen nou. Pilea devine mai elastică şi porii se strâng. E nevoie de 4 şedinţe la 2 săptămâni, apoi de întreţinere.

Punctele negre

De obicei se tratează în cabinetele cosmetice, în orice perioadă a anului. Dacă vrei rezultate mai rapide, atunci trebuie să apelezi la peelingul chimic, care se face în sezonul rece. Însă nici acesta nu poate rezolva definitiv problema.

Epilarea definitivă

Se face cu lumină intens pulsată, în decurs de mai multe şedinţe (până la 10 şedinţe, câte una pe lună). În toată această perioadă trebuie să-ţi protejezi pielea cu cremă cu factor de protecţie. Toamna este momentul ideal pentru a începe un asemenea tratament. O metodă mult mai bună e cea cu laser. E mai puternică, mai eficientă, se face la distanţă de două luni şi jumătate, fiind nevoie de doar 6 şedinţe. 

Rejuvenarea

E un tratament care întinereşte tenul, îi redă prospeţimea şi luminozitatea. Se face cu lumină intens pulsată, fiind nevoie de 1-2 şedinţe, la o lună distanţă.

  • Peelingul chimic, pe faţă
  • Este folosit pentru a îndepărta ridurile fine de sub ochi şi din jurul gurii, precum şi pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare sau a îmbătrânirii. Tot la peeling chimic pot apelea persoanele cu cicatrici după acnee, cu pete solare şi pistrui. Trebuie să ştii că, după o astfel de procedură, faţa va prinde o crustă care va cădea în decurs de circa 3-7 zile, în funcţie de cât de profund a fost peeelingul. În toată această perioadă nu prea ai cum să ieşi din casă. După ce cade crusta, tenul tău va fi neted ca de bebeluş.

Topul celor mai cerute intervenţii estetice în 2019

Avansul tehnologiei în industria de înfrumusețare, ce permite intervenţii minim invazive, fără perioadă de recuperare, le-a convins pe tot mai multe femei să bată la uşa cabinetelor de înfrumuseţare. 

Potrivit medicului chirurg estetician Iancu Morad, cele mai cerute tratamente au fost cele de prevenție a semnelor îmbătrânirii și apoi cele de corecție a acestora. Specialistul a făcut un top al celor mai căutate intervenţii în 2019.

  • Botoxul. Procedura de injectare a toxinei botulinice rămâne cea mai cerută intervenție minim-invazivă. Procedura ajută la ștergerea ridurilor și a liniilor deranjante de la nivelul feței, oferă un aspect odihnit și preîntâmpină formarea altor riduri. 
  • Augmentarea buzelor cu acid hialuronic. La fel ca și botox-ul, este o procedură minim invazivă rapidă, realizată în câteva minute. Se folosește pentru ajustarea volumului buzelor, într-o proporție armonioasă cu trăsăturile feței, ori pentru corectarea anumitor asimetrii. 

  • Blefaroplastia. Este intervenția minim-invaviză care elimină surplusul de piele de pe pleoape și sub sprâncene. Odată cu înaintarea în vârstă, această zonă are cel mai mult de suferit, pleoapele superioare sau inferioare pot să atârne inestetic. Procedura elimină pielea în exces în 45 de minute, se face cu anestezie locală, fără a fi nevoie de internare ori recuperare medicală îndelungată.
  • Augmentarea sânilor. Implantul cu proteze de silicon rămâne una din cele mai cerute intervenții esteti, fie că vorbim de un bust mai generos, ori de corectarea unor asimetrii. 

  • Tratarea cearcănelor. Cearcănele adânci, ereditare sau cauzate de oboseală, sunt nivelate cu acid hialuronic special creat pentru această zonă sensibilă. În cazul cearcănelor hiperpigmentare, de culoare vineție, se folosește un tratament de corectare a nuanței pielii.
  • Terapia Dracula + Biolifting. Este o tehnică proprie de tip PRP pentru rejuvenarea facială, ce foloseşte celule proprii. Se recoltează sânge, se centrifughează și se îmbogățește cu un cocktail de substanțe hrănitoare, apoi se injectează la nivelul feței sau gâtului. 
  • Remodelarea conturului feței fără operație. Se corectează aspectul căzut al mandibulei ori bărbia dublă cu injectarea unei substanțe ce conține cristale de calciu, ce stimulează colagenul. Efectul de lifting se observă după 3-4 luni. 
  • Lipoaspirație. Este una din intervențiile veterane pentru remodelare corporală rapidă. Grăsimea în exces din zonele de pe corp se aspiră și se elimină prin intervenție chirurgicală. Procedura este cerută de persoanele care au de dat jos un procent mare de grăsime.
  • Mărirea posteriorului. Atenția acordată acestei zone a cunoscut o creștere impresionantă în 2019 în special prin trendul dat de vedetele de peste ocean. Se dorește un posterior mai bine conturat, mai rotund și mai ferm. În trecut, se putea obține cu proteze de silicon, însă acum există o intervenție minim-invazivă, mult mai bine tolerată: remodelarea cu acid hialuronic special creat pentru acea zonă. 
  • Rinoplastia medicală și corectarea nasului fără operație. Forma nasului se poate corecta cu ajutorul acidului hialuronic și al cristalelor de calciu. Concret, nu devine mai mic, ci se umple o zonă anume pentru a corecta nasul coroiat sau asimetriile. Este o intervenție rapidă, nu necesită anestezie, nici perioadă de recuperare. Se poate face în pauza de prânz, spre exemplu, deoarece ulterior nu rămân semne. Rezultatul se menține între 6 și 8 luni, explică medicul Iancu Morad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net