Trucuri de machiaj pentru zilele toride! Cum să menții un aspect fresh

Zilele toride de vară nu se potrivesc tocmai bine cu ideea de machiaj încărcat, astfel că în anotimpul cald trebuie să schimbăm puțin tehnicile și produsele pe care alegem să le folosim, dacă ne dorim un aspect fresh, cât mai natural, în detrimentul unuia uleios, „topit” de razele soarelui. Iată câteva trucuri pentru ca machiajul tău să arate mereu bine vara!

Trucuri de machiaj pentru perioada verii Foto: Pixabay
Trucuri de machiaj pentru perioada verii Foto: Pixabay

Pe perioada verii, se poartă acel tip de machiaj „no make-up make-up look”, care are un finisaj radiant și glowy, cât mai natural, în detrimentul aspectului foarte mat, care încarcă porii în timpul zilelor calde și nu îi lasă să respire.

Vezi neapărat și: Cele mai frecvente greşeli de machiaj. Vezi dacă le faci și tu!

1. Hidratează-ți bine tenul. Nu uita de SPF!

Multe doamne și domnișoare trec peste acest pas, care este extrem de important înainte de aplicarea produselor de machiaj. Înainte de orice fond de ten, tenul trebuie pregătit și hidratat, ca să te asiguri că straturile de machiaj care vin peste se vor așeza în mod optim, fără să se „strângă” în zonele uscate, să evidențieze porii și să aibă, per total, un aspect inestetic.

Citește și: 5 idei de machiaj pentru vară

Aici vorbim de: cremă hidratantă și primer (bază de machiaj) pentru nevoia fiecărui ten (pentru micșorarea porilor, pentru controlul sebumului etc).

De asemenea, pe perioada verii e foarte important să folosești mereu o cremă cu factor de protecție ridicat și pe față, chiar dacă nu ai în program zi de plajă. Aceasta te protejează împotriva razelor nocive și ajută și la împiedicarea îmbătrânirii pielii. La final, toate pot fi „setate” și cu apă termală, pentru un plus de hidratare și netezire. 

2. Nu uita că vara se poartă...mai puțin!

Vara este indicat să folosim mai puțin machiaj decât de obicei, pentru ca tenul să poată respira. O piele „încărcată” va arăta inestetic în razele soarelui, fiind de altfel și greu să menții toate acele straturi „la locul lor”, în zilele toride.

În anotimpul cald trebuie să alegem produse cât mai ușoare, care să ofere tenului strălucirea de care are nevoie. Fondul de ten trebuie să fie cât mai fluid, fie că vorbim despre unul cu acoperire mare sau nu și să fie, de asemenea, unul care se menține pe ten cel puțin 10 ore. De regulă, această informație apare inscripționată pe ambalaj.

Desigur, tipurile de ten diferă, iar dacă preferați să acoperiți mai mult, puteți insista cu un fond de ten mat pe zonele cu probleme, cum ar fi acneea, spre exemplu.

Nu uitați, totodată, că vara s-ar putea să vă bronzați, așadar fondul de ten ar trebuie să se potrivească și el cu nuanța „nouă” pe care ați căpătat-o.

3. Folosește BB cream în locul fondului de ten. Sau doar concealer pe zonele cu probleme!

Totuși, pentru cele ce doresc un look cât mai natural, este recomandat BB cream-ul, care pe lângă acoperire, reușește să și hidrateze tenul destul de bine. Acesta poate fi setat cu pudră în locurile unde știți că pielea tinde să devină mai uleioasă.

Un plus pe care îl au unele dintre aceste produse (cele coreene în special) este că vin într-o singură nuanță, care se uniformizează ulterior perfect cu cea a tenului dvs., fără să existe diferențe de culoare, așadar adio bătăi de cap în alegerea nuanței perfecte.

Concealer-ul (anticearcănul) poate fi și el prietenul vostru. Produsul poate fi aplicat pe pielea curată și pregătită în prealabil (vezi pasul 1) doar pe zonele cu „probleme”, acesta având acoperire mare.

4. Bronzer și iluminator, un must have al sezonului

În rest, machiajul tenului poate fi completat cu un blush și puțin bronzer în obraji. Ah, și să nu uităm de iluminator, care va adăuga acel plus de strălucire care arată atât de bine în razele soarelui!

4. Ce nuanțe alegem pentru ochi și buze

Totodată, dacă trecem la machiajul ochilor și al buzelor, acesta trebuie să fie în culori cât mai luminoase și deschise, cât mai naturale, în detrimentul celor închise, care ies bine în evidență iarna sau toamna. Culorile nude ar putea fi prietenele voastre în acest anotimp!

5. Nu uitați de setting spray!

Odată terminat machiajul, e important ca acesta să fie „setat” cu spray de fixare, care să țină totul „pe loc” pentru orele în care urmează să ieșiți din casă și să vă întâlniți cu razele soarelui, care nu au un efect atât de benefic asupra stării machiajului.

Fără setting spray, acesta se poate întinde, transfera pe telefon sau îmbrăcăminte, rimelul poate curge și machiajul va arăta, per total, neîngrijit și complet distrus. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net