Tu ştii să te speli corect pe cap?
- Pentru o spălare completă şi corectă, specialiştii Clear spun că este necesar să realizezi două şamponări: prima are rol de degresare, iar cea de-a doua de curăţare. În ambele etape este bine să insişti asupra rădăcinii, cu mişcări circulare, şi să masezi uşor cu vârfurile degetelor. „Masajul la nivelul scalpului în timpul şamponării ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, la oxigenarea musculaturii scalpului şi la diminuarea tenisunii nervoase. Mai mult, masajul capilar ajută la îndepărtarea eficientă a uleiurilor, reziduurilor şi favorizează creşterea părului. Acesta ar trebui făcut cu buricele degetelor sau cu podul palmelor, nu cu unghiile, pentru a evita posibilele leziuni", a declarat dr. Constantin Venerus-Popa, medic primar dermatolog Medsana.
- Piaptănă-ţi părul înainte de a-l spăla, însă ţine cont de faptul că periajul excesiv dăunează: firele de păr se smulg din rădăcină, iar vârfurile se degradează. În cazul părului gras, perierea repetată răspândeşte sebumul şi stimulează suplimentar glandele sebacee.
- Alege produse dedicate tipului tău de păr care să fortifice bariera naturală a pielii capului și să o hrănească în profunzime, mai spun specialiştii Clear.
Poţi scăpa de mătreaţă şi cu produse din cămară
Potrivit specialistului Click! în produse naturiste, Flori Lixandru (trainer formator în cadrul şcolii de machiaj Cotimanis Show), dacă ai mătreaţă provocată de un scalp prea uscat, masează pielea capului cu ulei de măsline cu o oră-două înainte de a te spăla pe cap. Dacă mătreaţa este provocată de o ciupercă, aspirina te poate ajuta să o elimini. Clăteşte părul cu o cană de apă în care ai dizolvat o pastilă. Tinctura de urzică aplicată la rădăcina firului de pă ajută şi ea la eliminarea mătreţii, echilibrând secreţia de sebum. „Când te speli pe cap e bine să foloseşti apă călduţă, deoarece apa prea fierbinte agresează scalpul şi degradează firele de păr", spune Flori Lixandru.