Uite cum întreţii frigiderul vara! Sfaturi pe care orice gospodină trebuie să le ştie


    Frigiderul trebuie setat la patru grade Celsius pentru ca mâncarea să se păstreze proaspătă
Frigiderul trebuie setat la patru grade Celsius pentru ca mâncarea să se păstreze proaspătă

Vara, frigiderul, are nevoie de mult mai multă atenţie. Trebuie dezgheţat mai des, foarte bine curăţat şi igienizat şi foarte bine aerisit. Iată cum trebuie să întreţii frigiderul pentru a perveni eventualele defecţiuni dar şi apariţia bacteriilor.

Nu depozita produse  umede

Vara avem frigiderul plin cu fructe şi legume. Pentru a evita alterarea acestora şi, implicit, împrăştierea unui miros neplăcut, este bine să nu depozitezi în frigider legumele şi fructele ude. Salata, ceapa sau spanacul sunt foarte sensibile şi se pot strica repede.

Spală legumele şi fructele

În felul acesta nu vei introduce în frigider, odată cu ele, bacterii, ouă de insecte sau chiar viermi. După ce le-ai trecut sub jetul de apă rece, şterge-le bine cu un prosop curat sau pune-le la uscat.

Foloseşte folii şi caserole

Este indicat să foloseşti caserole acoperite pentru conservarea diferitelor produse alimentare. Oalele cu mâncare trebuie acoperite cu capac, iar celelalte produse trebuie învelite în folie de aluminiu. Astfel, mirosul nu se mai împrăştie în frigider, iar alimentele rezistă mai mult. De exemplu, în folie de aluminiu, brânzeturile nu se mai usucă.

Spală toate părţile demontabile

Înainte de a curăţa şi spăla interiorul, scoate toate părţile demontabile ale frigiderului: rafturi, sertare, grilaje. Acestea se spală separat cu apă şi detergent iar apoi se lasă la uscat.

Apelează la bicarbonat

Pentru îndepărtarea mirosului poţi folosi cu încredere bicarbonat. După ce ai degheţat frigiderul şi l-ai curăţat bine, aşază în interior un bol în care ai presărat câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În câteva ore, mirosul neplăcut şi umezeala vor dispărea. Bicarbonatul are proprietăţi dezinfectante, deci poţi să-l foloseşti şi la curăţarea aparatului frigorific.

Şterge frigiderul cu oţet

O altă soluţie pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider este oţetul de mere.Ai nevoie de o soluţie din oţet de mere şi apă şi un burete curat cu care să ştergi pereţii frigiderului, după ce l-ai degheţat. După ce ştergi cu atenţie, numai este nevoie să clăteşti.

Foloseşte vanilie sau lămâie

Dacă doreşti ca frigiderul tău să capete un miros proaspăt foloseşte vanilie sau lămâie. Ambele produse au proprietatea de a absorbi şi de a acoperi mirosurile de mâncare. Poţi folosi un pahar în care să adaugi căteva beţişoare de vanilie (crestate uşor) sau câteva felii de lămâie.

Curăţă murdăria de sub frigider

Sub frigider se adună praf, mâncare căzută, urme de lichide scurse sau vărsate din greşeală. Toate acestea sunt o sursă de bacterii, de mirosuri neplăcute dar şi un loc unde se pot aduna gândacii de bucătărie sau furnicile. O dată pe lună este indicat să aspiri şi să cureţi pardoseala.

Nu încărca frigiderul peste limită

Dacă supraaglomerezi frigiderul cu produse alimentare, îi soliciţi la maximum capacitatea de răcire. În aceste condiţii frigiderul va avea o temperatură de răcire mai ridicată, iar produsele elimentare se vor altera.

oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
horoscop 26 martie jpg
carina veghiu jpg
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg