Unghii cu foiță de aur. Cum arată prețioasa manichiura care costă 250 €

19 octombrie 2021
article img
Ioana Cristescu este nail stilist și trainer internațional

O româncă face senzație în lumea bună a Barcelonei, printre doamne și domnișoare. Și-a deschis două saloane de înfrumusețare unde face manichiură „prețioasă”, cu foiță de aur de 24k. Prețul este și el pe măsură: 250 de euro.

În centrul Barcelonei, în apropierea celebrei catedrale Sagrada Familia, se află unul din saloanele Ioanei Cristescu, o tânără absolventă de Jurnalism și Comunicare, pasionată de mică de domeniul frumuseții. „Când am hotărât să îmi schimb domiciliul, am plecat cu ideea de a lucra în ce am studiat, dar viața e plină de surprize și cred că fiecare are un destin”, spune Ioana. Drumul ei s-a îndreptat spre manichiură, domeniu în care deja a reușit să își facă un nume.

article img
Românca Ioana Cristescu și-a deschis salon în centrul Barcelonei

„Am transformat unghiile în bijuterii”

Promovează conceptul de unghii de lux la cel mai înalt nivel. Pentru ea și clientele ei, unghiile sunt bijuterii în sine. „Cred că piaţa, în orice domeniu, are diferite niveluri. Există clienţi diferiti, care au necesităţi mai avansate şi atunci eu m-am gândit să merg pe această nişă, adresată luxului. Foiţa de aur aplicată pe unghii a fost o idee personală, întotdeauna mi-au plăcut bijuteriile deşi nu le port, prin urmare am transformat unghiile în bijuterii”, a declarat pentru Click! Ioana Cristescu. Prețul unei asemenea „bijuterii” de manichiură este de 250 de euro, iar românca noastră nu duce lipsă de clienți. Ba chiar și-a deschis două centre de succes cu numele său în Barcelona, unde cele mai elegante şi rafinate cliente îşi răsfaţă mâinile cu artă şi servicii de lux.

article img
Manichiură cu foiță de aur

În vederea pregătirii manichiurii cu aur, unghiile vor fi făcute semipermanent, într-o culoare nude sau roz, cât mai naturală. „Avem la dispoziţie mai multe tipuri de aur pur de 24 K, sub forma unor foiţe foarte fine, ce se folosesc şi în tratamentele estetice faciale, inclusiv alimentaţie. Apoi avem foiţă de aur în aliaj, este o foiţă mai dură care permite culori, deci vom avea aur roz, aur galben, aur clasic şi aur alb. Foiţele sunt atât de delicate şi volatile încât trebuie să avem grijă inclusiv la aerul condiţionat să nu împrăştie aurul. Se aplică un strat fin de gel pe unghii pentru a se putea lipi foiţa şi apoi se sigilează cu top”.

Rezistă până la o lună

Dacă se respectă recomandările date de specliaşti, manichiura cu aur poate dura lejer o lună de zile. „Manichiura aurită se schimbă după aproximativ o lună nu pentru că nu ar rezista aurul ci pentru că unghiile cresc şi au nevoie să fie refăcute”. 

Dacă sunteți mai degrabă tentate de aparate, instrumente și produse pentru a vă face manichiura acasă, le găsiți AICI