Vrei să ştii cât de sănătoasă este carnea de porc?
Carnea roșie, în special cea de porc, și-a câștigat în timp o reputație nu prea bună, pe motiv că fiind o carne mai ieftină este de slabă calitate. Lucrurile nu stau chiar așa!
În ultima vreme au început să fie crescuți porci cu mai puțină grăsime, de la care se obține o carne mai slabă. Asta din cauza numeroaselor studii în domeniu, care au sugerat că există o legătură între consumul de carne roșie afumată, procesată cu sare, nitriți sau nitrați și creșterea riscului de cancer la colon. Ce trebuie să facem ca să ne ferim de carnea îmbogățită cu substanțe cu potențial efect cancerigen, ne spun nutriționiștii.
De ce să pui pe masă carne de porc
1. Are mai puține grăsimi polinesaturate decât alte tipuri de carne
La porc, grăsimea este compusă din lipide care au raportul dintre acizii grași polinesaturați și cei saturați mai mare decât la vită și oaie. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de grăsimi esențiale, precum acid linoleic și acid alfa-linolnic, 2 acizi grași Omega-3. Concluzia: carnea de porc are mai puține grăsimi polinesaturate (răi) decât celelalte tipuri de carne roșie și mai mulți acizi grași mononesaturați oleici (buni), comparativ cu găina, de exemplu.
2. Este o sursă importantă de proteine
Carnea de porc este bogată în aminoacizi, printre care se numără acidul glutamic, acidul aspartic, alanina, arginina (aminoacid util în susţinerea funcţiilor hepatice şi cardiovasculare).
3. Conține minerale și vitamine din grupul B
Carnea roșie este o sursă importantă de minerale și vitamine, care asigură buna funcționare a sistemului cerebral.
Află pe clickpentrufemei.ro şi alte motive ca să alegi acest tip de carne!