Vrei sandale? Repară-ţi călcâiele!

Ultima actualizare:

Vara te ”obligă” să-ţi repari călcâiele crăpate şi dureroase, în cazul în care vrei să porţi sandale sau papuci. Pentru a avea călcâie de bebeluş, ia în considerare patru tratamente naturiste care sigur vor da rezultate!

  • Ulei. Ţine călcâiele în apă fierbinte timp de câteva minute, şterge-le cu un prosop aspru şi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta cât de cât pielea moartă şi apoi aplică un strat generos de ulei de susan, de cocos, ulei vegetal sau chiar ulei de măsline. Pentru a obţine cele mai fine călcâie, fă asta în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.
  • Banane şi avocado. Amestecă o banană şi o jumătate de avocado cu blenderul şi amestecă până când obţii o pastă groasă. Dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă pentru omogenizare. Aplică apoi amestecul pe călcâie şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute, după care spală-te cu apă caldă şi sterge-te cu un prosop aspru.
  • Miere. Este cel mai cunoscut remediu naturist, datorită eficacităţii şi capacităţii de a înmuia şi catifela pielea uscată, aspră. Dizolvă 250 g de miere într-o oală de 2-3 litri umplută cu apă, apoi răstoarnă apa într-un recipient în care să îţi ţii picioarele timp de 20 de minute, conform www.csid.ro.
  • Suc de lămâie. Datorită nivelului crescut de aciditate, sucul de lămâie poate înmuia pielea şi ajută la tratarea crăpăturilor din călcâie. Poţi folosi sucul de lămâie în două feluri: fie aplici direct pe călcâie, fie amestecat cu apă caldă şi ţii picioarele în amestec timp de 15 minute. Lasă picioarele să se usuce natural, pentru a evita apariţia iritaţiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net