Delicioasa prăjitură de post a călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Iată rețeta

Ultima actualizare:

    Călugării de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au publicat reţeta unei delicioase prăjituri de post, care se prepară repedeFoto: sihăstriaputnei.ro
Călugării de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au publicat reţeta unei delicioase prăjituri de post, care se prepară repedeFoto: sihăstriaputnei.ro

Suntem în Postul Crăciunului, dar asta nu înseamnă că a dispărut pofta de dulce. Călugării de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au publicat reţeta unei delicioase prăjituri de post, care se prepară repede.

Enoriașii Mănăstirii Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, primesc o delicioasă prăjitură de post. Călugării au publicat reţeta desertului, care se prepară repede.

Iată rețeta delicioaselor prăjituri de post preparate la Sihăstria Putna!

Ingrediente

Blat: 3 căni de zahăr, 3 căni de apă caldă, 1 cană de ulei, 6 căni de făină, 1 praf de sare, 3 plicuri de praf de copt, 1 linguriţă de amoniac, 2 fiole de esenţă de vanilie, 2 linguri de cacao şi 300 de grame de vişine.

Crema

500 ml apă, 250 de grame de zahăr, 125 de grame de griş, 1 pachet de margarină, 200 de grame de zahăr pudră, 3 lămâi, 2 fiole de esenţă de vanilie, 3 plicuri de zahăr vanilat.

Glazură

3 linguri de apă, 2 linguri de ulei, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, nucă de cocos pentru decor.

Mod de preparare

  • Pentru preparea blaturilor, zahărul, apa, sarea şi uleiul se amestecă bine, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, vanilia, coaja de lămâie.
  • Apoi, se ung două tăvi cu margarină. În prima se toarnă jumătate din compoziţie şi se coace 30 minute la 180 grade. În cealaltă jumătate de compoziţie se adaugă două linguri de cacao şi vişinele.
  • Se toarnă în tavă şi se coace 30 minute la 180 grade.
  • Pentru prepararea cremei, se fierb apa cu grişul aproximativ 10 minute şi se dă la răcit.
  • Margarina se freacă spumă cu zahărul pudră apoi se omogenizează cu grişul răcit, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie.
  • Crema se pune între cele două blaturi, după ce s-au răcit.
  • Pentru prepararea glazurii, se fierb toate ingredientele (fără nuca de cocos) până se îngroaşă. Se toarnă glazura peste prăjitură şi se presară nuca de cocos. (Sursa: sihăstriaputnei.ro)

Citește și:

Cea mai bună salată de ciuperci. Cum se prepară sosul

Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou. Se topesc în gură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
shutterstock 2087054215 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
Crowne Plaza Drona2 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net