Construcția bisericii lui Gigi Becali este spre final! Uite cum arată acum: „Cu Dumnezeu nu te joci”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Gigi Becali (65 de ani) este conștient că fără Dumnezeu nu reușea să facă nimic în viață! Așa că în semn de recunoștință patronul de la FCSB s-a gândit în urmă cu 13 ani să ridice o biserică. Astfel, că în prezent lucrările au ajuns spre final iar în curând credincioșii vor putea merge în lăcașul sfânt la slujbă să se roage.

Între Pipera și Voluntari, mai exact la granița dintre București și Ilfov, se vede foarte ușor, de la o distanță considerabilă o biserică în construcție. Recent, paparazzii Click! au trecut prin zonă și au văzut cum catedrala prinde contur având în vedere că meseriașii au pus deja turlele, dar și clopotele făcute pe comandă în Austria.

„Biserica asta a fost făgăduită acum 13-14 ani când a obţinut Steaua o victorie mare, când am bătut pe Galatasaray şi ne-am calificat mai departe. Eram în post, m-am rugat la Dumnezeu şi am spus «Dă Doamne putere». Am avut pentru terenul ăla ofertă de 6 milioane de euro şi am ales să construiesc biserica aşa cum am promis. Cu Dumnezeu nu te joci, nu negociezi. Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură cam 10 milioane de euro”, a declarat patronul FCSB pentru Click!

Lucrări avansate

Din imaginile surprinse de colegii noștri, care au fost la fața locului, se poate observa că lucrările sunt în toi. Având în vedere că toată biserica este înconjurată de schele pe care muncitorii se urcă pentru a lucra la solidificarea pereților lăcașului care se vrea terminat cât mai repede posibil. Ba mai mult, arhitectura bisericii o să fie una specială, deoarece lăcașul de cult nu va avea nici o coloană în interior, va fi pictată ca și Catedrală Națională în stil bizantin având ca tehnică mozaic.

„Interiorul va fi pictat în premieră în România cu foiţă de aur. Clopotele au fost montate deja, cel mai mare are 4, 250 kg. Toate 13 vor fi acţionate prin calculator, sunt gândite să interpreteze diferite melodii religioase”, declara inginerul de construcții Gelu Mălureanu pentru Click!. 

Click! spune

Catedrala lui Gigi Becali va arăta cu adevărat ca un sanctuar, căci are 11 m înălţime, 40 m înălţime cu cruce, 35 m lungime, 20 m lăţime, subsol 3,6 m, 300 tone fier, 2.000 mc beton, 10.000 mp cofraj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez