Actorul din serialul Las Fierbinți care joacă într-un film de top. Producția i-a cucerit pe critici și a fost premiată la Festivalul de la Veneția

Ultima actualizare:

În seara aceasta începe mult așteptatul serial de televiziune „Las Fierbinți”. Fanii producției de pe PRO TV își vor putea urmări personajele preferate în sezonul cu numărul 25, în fiecare miercuri și joi, începând cu ora 20:30. Puțini știu însă că un celebrul actor din serial a făcut parte dintr-o super producție care a fost distinsă cu premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Veneția. Este vorba despre nimeni altul decât Adrian Vâncică, alias „Celentano”.

Super filmul în care a jucat actorul Adrian Văncică
Super filmul în care a jucat actorul Adrian Văncică

Un actor din Las Fierbienți Festivalul de Film de la Veneția

Filmul „Anul nou care n-a fost”, regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun film” în secțiunea Orizzonti la cea de-a 81-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Trofeul i-a fost înmânat regizorului în cadrul ceremoniei de închidere, desfășurată sâmbătă seara. În cinematografele din România va putea fi văzut încă din 24 septembrie.

Pe lângă acest premiu prestigios, pelicula a fost distinsă și cu Premiul FIPRESCI, acordat de Federația Internațională a Criticilor de Film, și cu Premiul Bisato d’Oro pentru „Cel mai bun scenariu”, oferit de critici independenți.

„Anul nou care n-a fost” marchează debutul în lungmetraj de ficțiune al lui Bogdan Mureșanu și explorează tensiunea, teama și absurditatea din perioada premergătoare Revoluției din 1989, punând accent pe dorința de libertate a oamenilor.

Din distribuție fac parte: Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin, Nicoleta Hâncu, Andrei Miercure, Manuela Hărăbor, Ioana Flora și Ada Galeș. În roluri secundare apar Victoria Raileanu, Elvira Deatcu, Marian Râlea și Vasile Muraru. 

Personajul care nu trebuia să apară în Las Fierbinți

Revenind la Las Fierbinți, Bobonete spunea în urmă cu ceva vreme că producția este pe sfârșite, așa că fanii ar trebui să se bucure de ultimele sezoane din serial. Având în vedere că serialul rulează la TV încă din 2012, oamenii s-au atașat foarte mult de anumite persoanaje care au reușit să le aducă zâmbetul pe buze. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje este Dorel, însă regizorul Mimi Brănescu a dezvăluit că inițial acesta nu făcea parte din scenariu. Mimi Brănescu a mărturisit că și-a găsit inspirația în oamenii din satul unde a copilări și a considerat că trebuie să îl introducă și pe Dorel, fiind un personaj cu care oamenii vor empatiza.

I-am îmbunătățit. Nu am vrut să râd de ei. Am încercat să-i «salvez». De fapt, am încercat să-i înțeleg de ce făceau ce făceau, de ce erau așa. Nu este asemănarea 100%. Sunt lucruri plecate de acolo, dar încercam să înțeleg de ce un sătean se îmbăta seară de seară. Spre exemplu, Celentano de la mine din sat nu e cel din serial. Acela nici nu bea, nu e un bețivan. Bea și el ca toți oamenii, dar m-am gândit că ar merge așa. Am o relație foarte corectă cu personajele. Nu mă bântuie, nici eu pe ele! Avem nevoie, ne închiriem, rezolvăm ce avem de rezolvat și le las în lumea lor. Nu umblu cu personajele în cap”, a spus creatorul producției de la Pro TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
danilo lusito facebook jpg
Alessandro Lusito facebook jpg
 Concurenta MasterChef, Ionela Grigore, pune familia pe primul loc
netflix pexels jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
simona gherghe, cununia civila, facebook 2 jpg
banner andreea marin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net