Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, despre „șmecherii” din tinerețea lui și „șmecherii” din ziua de azi. Ce învățături a tras pentru serialul-fenomen: „Eu ți-am dat o bere, tu îmi dai o bere”

Mimi Brănescu, creatorul serialului „Las Fierbinți”, de pe PRO TV, și-a deschis sufletul în fața celor de acasă și a vorbit despre anii tinereții sale și cum erau atunci percepuți adevărații „șmecheri”. Ce dezvăluiri a făcut, descoperiți din rândurile de mai jos. 

Mimi Brănescu / foto: Captură YouTube
Mimi Brănescu / foto: Captură YouTube

Cunoscutul scenarist și dramaturg dezvăluie faptul că „șmecherii” din perioada tinereții sale dădeau dovadă de un comportament mult mai onorabil și cavaleresc, comparativ cu „șmecherii” zilelor noastre. 

„Aveau o judecată pe care o înțelegeai”

Creatorul lui Dorel, Bobiță sau Celentano mărturisește că „șmecheria” adevărată era demonstrată de bărbații „cavaleri”, care aveau cuvânt de onoare și pe care-l respectau.

„Erau mai cu profil de erou, erau cavaleri, dar realmente, că dacă îi ziceai o vorbă, erau de onoare. Aveau o judecată pe care o înțelegeai. „Eu ți-am dat o bere, tu îmi dai o bere”, a spus scenaristul, în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Mimi Brănescu mai punctează faptul că a adorat perioada tinereții sale, în care onoarea era respectată și oamenii se țineau de cuvânt.

„Onoarea era importantă. Mi-a plăcut perioada aia, în sensul că am cunoscut niște oameni care erau buni în domeniul lor. Erau oameni de cuvânt. Nu se bucurau să-mi dea mie un șut în fund”, a adăugat Mimi Brănescu.

Ce l-a influențat în producerea serialului „Las Fierbinți”

În cadrul aceluiași podcast, Mimi Brănescu a vorbit despre nașterea serialului care l-a consacrat. Dramaturgul a mărturisit faptul că sursă de inspirație pentru „Las Fierbinți” i-a fost copilăria petrecută la țară, în Lehliu, județul Călărași. 

„I-am îmbunătățit. Nu am vrut să râd de ei. Am încercat să-i «salvez». De fapt, am încercat să-i înțeleg de ce făceau ce făceau, de ce erau așa. Nu este asemănarea 100%. Sunt lucruri plecate de acolo, dar încercam să înțeleg de ce un sătean se îmbăta seară de seară. Spre exemplu, Celentano de la mine din sat nu e cel din serial. Acela nici nu bea, nu e un bețivan. Bea și el ca toți oamenii, dar m-am gândit că ar merge așa. Dorel nu făcea parte din gașca noastră, dar Dorel este peste tot. La două sate este un Dorel”, a mai spus Mimi Brănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
 Concurenta MasterChef, Ionela Grigore, pune familia pe primul loc
netflix pexels jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
simona gherghe, cununia civila, facebook 2 jpg
banner andreea marin png
Adrian Văncică Celentano foto Pro TVjpg
netflix pixabay jpg
Chefii sunt foarte fericiți ca au revenit la PROTV cu MasterChef
image
actualitate.net
image
actualitate.net