Acuzații grave pentru emisiunea „Insula Iubirii” și producătorii de la Antena 1. Foste concurente susțin că au fost hărțuite sexual

După mai bine de 7 sezoane de „Insula Iubirii”, foste concurente „rup” tăcerea și spun adevărul pe care producătorii de la Antena 1 l-au ținut ascuns ani buni. Acestea susțin că au avut parte de abuzuri fizice, psihice, tentative de suicid, batjocură și multe alte probleme grave.

Foste concurente de la Insula Iubirii „rup” tăcerea / Foto: Facebook
Foste concurente de la Insula Iubirii „rup” tăcerea / Foto: Facebook

Mai multe femei care au făcut parte din show-ul difuzat de Antena 1, „Insula Iubirii”, una dintre cele mai de succes producții din ultimii ani, „rup” tăcerea și spun adevărul pe care producătorii au încercat, pe parcursul celor șapte sezoane, să îl țină ascuns. Fostele concurente au vorbit despre episoadele de abuz emoțional, hărțuire sexuală, amenințări și jigniri de care au avut parte, atât din partea „ispitelor”, cât și din partea producătorilor emisiunii.

„Pe ispitele feminine (producătorii) le numeau «zdrențe», iar concurenții aveau porecle oribile precum «suma tuturor vomelor»”, a povestit una dintre femei pentru Libertatea.ro.

Temându-se de contractele semnate în prealabil și de clauzele care favorizează postul de televiziune, abia acum au îndrăznit să vorbească. Poate că episodul în care Oana Monea a fost atinsă împotriva voinței sale i-a stimulat să vorbească.

Foste concurente spun adevărul

Sub pretextul unei întâlniri, Marius, unul dintre concurenții din acest sezon al emisiunii, a făcut o baie cu spumă cu una dintre concurente, Oana Monea. La un moment dat, fără să o avertizeze sau să facă vreun gest prin care să o anunțe pe fată că va face acest lucru, acesta i-a luat mâna partenerei sale și i-a pus-o în zona intimă.

„Cine iubește nu lasă”, au scris producătorii emisiunii de la Antena 1, într-o postare pe Instagram, despre episodul de agresiune sexuală, în ediția din 28 iulie.

Potrivit mărturiilor fostelor concurente, aceasta nu este singura dată când emisiunea a îmbrăcat incidente de hărțuire și abuz în industria de divertisment. În spatele camerei de filmat, femeile susțin că sunt tratate aproape identic și că nu toate acestea sunt raportate sau difuzate în fața camerei.

Diana Pîslaru sau DeeDee (32 de ani), a venit la Insula Iubirii în anul 2018, alături de iubitul ei, Robert, în sezonul 3 al show-ului. A plecat din Thailanda cu o accidentare gravă la picior și a fost una dintre primele foste concurente care au dat în judecată Antena 1: „Eram îndemnate frecvent să ne «distrăm» și să consumăm alcool, ispitele masculine având deja băuturile preparate în pahare pentru noi și insistând să bem, că poate «ne îmbătăm mai repede». Existau glume între ei cum că am avea stimulente puse în băuturi, pentru că în Thailanda sunt legale.

Eram atinse cu orice ocazie, în apă sau la petreceri. Agresiunea verbală venea cel mai mult din partea producătorilor, eram făcute «proaste și fără calități». Ni se diminua valoarea prin tot felul de exemple, dar într-un fel manipulativ, astfel încât să interacționăm mai mult cu bărbații”, a povestit ea, conform sursei menționate.

Mai mult decât atât, a precizat și ce s-a întâmplat cu una dintre colegele sale, când a vrut să plece din emisiune. Producătorii și membrii din staff au înconjurat-o și au început să o umilească, spunându-i că „nu are banii necesari să plătească clauza din contract pentru a părăsi emisiunea”.

Concurentele erau jignite și înjosite, mai ales de Radu Vâlcan

„Agresarea colegei mele, când aceasta a cerut să plece din emisiune, a fost pur și simplu ceva de nedescris. Să fii efectiv înconjurată și înjosită din toate părțile… M-a făcut să mă tem în legătură cu ce mi se va întâmpla dacă cer să plec”.

În 2016, în sezonul 2 al emisiunii, a concurat și Elena Stroe, însă, ajunsă în Thailanda, a observat că lucrurile nu sunt chiar normale. „În primă instanță, atitudinea producătorilor era de prietenie. Aveai senzația ca te susțineau, că sunt empatici. Însă era doar de fațadă. Odată ajunși în Thailanda, lucrurile au început să se schimbe, puțin câte puțin.

Radu ne vorbea urât, ne ridiculiza sau ne jignea indirect destul de des, lucruri care erau tăiate la montaj. Ne făcea să ne simțim ca niște femei proaste și ușoare. M-a întrebat care îmi este tariful pe partida sexuală și dacă 300 de bahți (monedă thailandeză) este suficient pentru mine

Montam emisiunea și țineam castinguri cu noii înscriși. Pe ispitele feminine (producătorii) le numeau «zdrențe», iar concurenții aveau porecle oribile precum «suma tuturor vomelor», spune ea. Mai mult, afirmă, producătorii o forțau să mintă pe rețelele sociale pentru a întreține imaginea show-ului. Îmi impuneau să scriu lucruri urâte pe Facebook despre concurenții din sezonul care se difuza în momentul acela. Să zic că ei mint cu tot ce spun. Să îi denigrez și să prezint emisiunea ca fiind perfectă”, a dezvăluit Elena.

Producătoarea emisiunii nu a comentat acuzațiile

Și Georgeta Foiciuc, cunoscută ca Jojo, care a fost colegă cu Elena Stroe în sezonul al doilea pentru doar 7 zile, a făcut dezvăluiri șocante: „Îmi aduc aminte că venea cineva din staff când noi, fetele, plângeam, și ni se spunea să ieșim afară la băieți, să nu mai stăm «ca proastele» să plângem, că stricăm emisiunea. Presiunea din partea publicului era foarte mare. Una dintre fostele mele colege a avut gânduri suicidare, neputând să îndure rușinea și presiunea publicului. Oare asta nu se poate numi abuz emoțional? Oare cineva din staff știe cu ce s-a confruntat fata asta? Chiar se calcă pe cadavre pentru o emisiune?” 

Emilia Vlad, actuala producătoare generală a emisiunii, nu a oferit încă nici un răspuns  pentru a comenta acuzațiile fostelor concurente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net