Ce a făcut Dan Negru cu banii din TV? „Mi-am investit averea în cărămizi!“ De ce i se spune „zgârcitul”?

#Exclusiv Click!

În seara aceasta, de la 22.30, Dan Negru (52 de ani) dă drumul la show, la Kanal D! „Regele audiențelor” revine cu quiz show-ul fenomen „Jocul cuvintelor”, care va fi difuzat în fiecare miercuri, joi și vineri, la Kanal D. Din 10 septembrie, Dan Negru intră în pâine și cu al doilea quiz show, „Tu Urmezi”. Vedeta Kanal D a acordat un interviu, în exclusivitate pentru Click! Ne-a explicat de ce i se spune „zgârcitul” și în ce a investit banii câștigați în 25 de ani de când face televiziune.

Click!: Dan Negru, revii în forță din 30 august, cu „Jocul cuvintelor”, apoi, din 10 septembrie cu „Tu urmezi!”. Cum îți explici succesul pe care l-ai avut cu cele două formate de tip quiz-show? Aveau nevoie românii de astfel de emisiuni care să le testeze cunoștințele și perspicacitatea?

Dan Negru: Mă bucură cantitatea publicului, audiențele mari pe care le fac show-urile „Jocul Cuvintelor” și „Tu Urmezi!”, dar, mai ales, mă bucură calitatea oamenilor care le urmăresc. Televiziunea din România nu pune preț pe genul de public smart, sunt puține programele care fac asta pentru că e o formă de curaj să pui în grilă astfel de show-uri. De asta, succesul lor e cu atât mai de apreciat.

„Regele audiențelor” revine cu două quiz-show-uri de succes!

Și mă bucur că postul Kanal D ales drumul ăsta, al quiz-urilor ca parte din politica lor editorială. Am prezentat toate marile quiz-uri din România și Moldova din ultimii 25 de ani, de la „Blonde” la „Ghicește vârsta” în România, de la „Vrei să fi milonar?” la „Roata Norocului”, în Molodova, și mă bucură mult că pot să-mi pun experiența in continuare în joc. Un prezentator de quiz e credibil după multe experiențe.

Dacă ai fi in pielea concurenților, ce sfat le-ai da ca să treacă de emoții, de tracul inerent din fața camerei?

Emoția poate să fie constructivă, dar poate să fie și distructivă. Depinde de fiecare om în parte. Încerc mereu să-i determin pe concurenții mei să găsească partea luminoasă, constructivă a emoției.

Dan Negru: „S-a pierdut omenia si cumsecădenia în goana după profit”

Cum te simți în familia Kanal D?

N-o să vorbesc despre profesionalism care e evident, dovada e locul 2 pe care Kanal îl are piața TV de la noi, ci despre omenie. M-au cucerit prin omenia și cumsecădenia pe care multi alții au pierdut-o în goana după profit. Profitul în TV înseamnă mult, dar nu înseamnă totul; și, dacă nu e asociat cu respectul față de angajați, pe termen lung, profitul e degeaba.

Cum a fost vacanța de vară pentru tine? Pe unde ai colindat? Te atrage mai mult străinătatea sau preferi încă să descoperi România? Cea mai frumoasă aventură din vara aceasta…

Îmi plac vacanțele, cred că Sfântul Augustin avea dreptate, „viața e ca o carte și cine nu călătorește nu-i citește decât prima pagină”.

Mă atrage lumea, stăinătatea, dar nu există vară ân care să nu ajung la noi la munte, în Deltă sau la mare. Îmi învăț și copiii să facă asta și mai ales să-i mulțumim lui Dumnezeu că avem posibilitatea să o facem.

Dan Negru: „Cel mai bun divertisment din lume este cel al creierelor!”

Ai încercat multe formate în materie de televiziune. Acum prezinți show-uri de cultură generală. Nu ți-e dor de divertisment?

Le-am făcut pe toate și datorită echipelor cu care am lucrat toate au fost succes, de la show-uri cu vedete, mame-naturi, farse, blonde, copii sau Revelioane. Acum mă regăsesc mult în zona de quiz pe care nu le-am ocolit în anii ăștia, dimpotrivă.

Și cel mai bun divertisment din lume este cel al creierelor. Quiz-urile sunt și cel mai greu de făcut. Un quiz depinde mult și de prezentator, de vocabularul lui, de experiența lui, de vârsta lui.

„Mi-au spus că sunt zgârcit că nu-mi iau mașinile alea"

Toți vorbesc de proverbiala ta zgârcenie. Te consideri la acest moment un om bogat?

Ha,ha! Cu ai mei lângă mine, da. Sunt bogat. Am să-ti explic și zgârcenia. Acum vreo 25 de ani când am început să câștigăm și noi ceva bani din TV, colegii mei de atunci își luau mașini scumpe și eu îmi investeam banii în cărămizi.

Atunci, ei mi-au spus că sunt zgârcit că nu-mi iau mașinile alea. Nu-mi pare rău. Între timp, cărămizile s-au scumpit și mașinile cumpărate atunci nu mai au nicio valoare. De aici brandul meu de zgârcit. De la investiție din anii ‘90.

Cum te vezi peste 10 ani? Chiar tu ai atras atenția că, în România, dacă treci de 40- 50 de ani ești considerat bătrân…

România e țara lovită de discriminare de varsta. Cel puțin în TV există așa ceva. Sper să se schimbe ceva din mentalități. Ma văd lângă ai mei peste 10 ani. Și sigur tot în TV. Cei care promovează discriminarea de vârstă nu mă vor învinge!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net