Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu

Ultima actualizare:

Luni, 29 aprilie, a avut loc cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo 2024, în sala Ion Caramitru a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’, din București. În cadrul evenimentului, vedetele s-au întrecut în ținute pe covorul roșu.

Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiile Gopo 2024 / sursă: Paparazzi Click! foto: blitz
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiile Gopo 2024 / sursă: Paparazzi Click! foto: blitz

Teatrul Național I.L. Caragiale din București a îmbrăcat din nou straiele de gală, luni fiind gazda așa-numitelor „Oscaruri ale filmului românesc”, Premiile Gopo 2024. Peste 900 de invitați din lumea filmului românesc au participat la cea de-a 18-a ediție a celui mai important eveniment dedicat cinematografiei din România.

Bineînțeles, covorul roșu nu a fost lipsit de apariții care mai de care mai spectaculoase. Vedetele au îmbrăcat straiele de gală și au făcut senzație. 

Vedetele din România au făcut show la Premiile Gopo

Pe lista propusă pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film” s-au regăsit 32 de lungmetraje româneşti lansate în cinematografe sau pe platforme de streaming în 2023. Filmele care au intrat oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria „Cel mai bun film de lungmetraj” au fost: „Boss” (regia Bogdan Mirică), „Libertate” (regia Tudor Giurgiu), „MMXX” (regia Cristi Puiu), „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (regia Radu Jude) şi „Spre nord” (regia Mihai Mincan).

Nume grele au fost prezente la evenimentul de la TNB

Ediția din acest an a fost prezentată în premieră de actorul de stand-up comedy, Claudiu Teohari, cunoscut publicului ca Teo. Totodată, printre cei care au urcat pe scena Teatrului Național pentru a înmâna premiile ediției s-au numărat actorii Oana Pellea, Marius Manole, Emilian Oprea, Maria Obretin, Nicu Mihoc, Victoria Cociaș, Adrian Văncică, Bogdan Dumitrache, Alexandru Ion, producătoarea Miruna Berescu sau regizorii Tudor D. Popescu și Cristian Pascariu.

„Libertate” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Gala Premiilor Gopo 2024

„Libertate”,  a fost ales cel mai bun lungmetraj la Gala Premiilor Gopo. În total, filmul produs de Oana Bujgoi Giurgiu şi Tudor Giurgiu a obținut 10 statuete.

„Acest film, mai mult decât multe altele, e un film unde actorii strălucesc”, a precizat Giurgiu, mulţumind şi numind câţiva dintre actorii din distribuţia consistentă a producţiei.

Alex Calangiu a câştigat prima statuetă Gopo din carieră, pe care a dedicat-o fiicei sale. El a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal, cu rolul Viorel Stănese din „Libertate”.

Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost aleasă de votanţi Ilinca Manolache pentru rolul Angela Răducanu din filmul „Nu aştepta prea mult de la sfîrşitul lumii” de Radu Jude.

Premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar a fost acordat filmului „Între Revoluţii” de Vlad Petri, producător: Monica Lăzurean-Gorgan. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
banner Ozana Barabancea png
bogdan dumitrascu romanii au talent 2015 jpeg
ch,jkj jpg
image png
image png
image jpeg
madalin voicu jpg
oana zavoranu colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net