Cum arată o cameră perfectă, în viziunea lui Alex Gavrilescu, arhitect „Visuri la cheie”: „Idealul unei încăperi este...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Simpaticul Alex Gavrilescu (35 de ani) este la al treilea sezon de „Visuri la cheie”, iar cel de-al zecelea va debuta toamna aceasta pe micile ecrane. Am stat de vorbă cu arhitectul show-ului de la Pro Tv despre artă, emisiune, prieteni și planuri de vară, astfel că puteți afla mai multe din interviul exclusiv pe care ni l-a acordat.

Alex Gavrilescu, unul dintre arhitecții emisiunii
Alex Gavrilescu, unul dintre arhitecții emisiunii

Click!: Cum arată viața ta în aceste zile? Faci naveta acolo unde se filmează emisiunea?

Alex Gavrilescu: Zilele astea, viața e pe energie multă, pedala la maxim, pe entuziasm și ambiție. Avem familii de ajutat, proiecte de făcut, eu și cu proiecte pe lângă, dar ușor, ușor, le rezolvăm pe toate. Păi, da, facem toți naveta, adică nu avem cum să înfăptuim ceva fără să fim acolo. Există oare ceva ce se poate face doar cu gândul?

Cât durează de filmat o emisiune cap coadă?

7 zile de filmare pentru o emisiune, cele mai minunate creații cred că se fac în 7 zile. Dar sunt cele mai minunate și unice 7 zile pe care pot să le am.

Ce faci atunci când ai o fereastră la filmare?

Păi încep în ordinea priorităților, lucrez la proiecte personale să le duc cât mai spre final, și niciodată nu uit de mine și plăcerile mele. DA, iubesc să fiu cu mine și cred că ajungi aici când înțelegi în profuzime 2 lucruri : să stai cât poți de mult în prezent și să te ierți suficient de mult încât să îți dai voie să fii TU.

Alex Gavrilescu, arhitect la „Visuri la cheie”
Alex Gavrilescu, arhitect la „Visuri la cheie”

Cum te înțelegi cu colegii tăi de emisiune? Cu cine dintre colegele tale petreci cel mai mult timp?

Mă înțeleg bine cu toată lumea, însă cu Dragoș am o relație mai apropiată, adică cu el vorbesc mai mult și în afara filmărilor, idei, concepte de viață, îi mai cer sfaturi uneori. De petrecut timp cu colegele, cred că în mod egal cu toata lumea, aș spune că puțin mai mult cu Cristina Joia, îmi place să o enervez într-un mod plăcut, are reacții care mă amuză.

Vă sfătuiți ce să puneți într-o casă și ce nu?

Culmea e că nu prea discutăm între noi și pe cuvântul meu că ne ies amenajările de zici că le-am discutat. Cel mai des se întâmplă asta în formula Oana – Cristina – Alex, nici azi nu m-am prins cum și de ce.

Alex Gavrilescu e pasionat și de motociclete
Alex Gavrilescu e pasionat și de motociclete

Ce alte pasiuni mai ai? Mai ești motociclist?

Prima mea și marea mea pasiune este de a TRĂI, și fac tot felul de lucruri ce le numim pasiuni care mă fac să trăiesc și aduc în prezent. Iubesc arhitectura și arta, iubesc muzica și trăirile intense, mă hrănesc cu emoții, DA, sunt un consumator de emoții mari. Motoarele sunt și ele pasiunea mea, senzația când mergi pe motor este unică, doar acolo, te aduce extrem de mult în prezent, să construiesc și să modific imaginea unui motocilete este o trăire absolut senzațională. Recent am terminat un bobber (motocicleta monopost din care elimini tot ce nu este util), absolut minunat – o combinație de nou și vintage industrial reușită.

Care sunt zonele din țară care ți-au placut cel mai mult și ai filmat până acum?

Ooohhooo, sunt multe, fiecare avea energia unică a lui, fiecare loc spunea o poveste sau oferea o liniște, o stare profundă.

Ai fost vreodată tentat să-ți iei o casă într-o zonă unde ați filmat și care ți-a plăcut foarte mult?

Da! – au fost câteva zone, însă e nevoie și de curaj și de resurse financiare serioase.

Alex Gavrilescu și autocarul Visuri la cheie
Alex Gavrilescu și autocarul Visuri la cheie

Vacanță ai avut anul acesta? Ai fost să-ți vizitezi familia?

Da! Mereu, vara plec din România să vad minim 2 concerte și îmi vizitez familia mereu, nu doar în vacanțe. Ori de câte ori pot, îmi petrec timp cu ei.

Cum arată camera ta?

SIMPLU, LIBER, LUMINĂ – plante și multă arta, studii de soluții arhitectură, machete, sculpturi, desene, chitare, căști moto, câteva accente vintage, memorii personale și cam atât. Încerc să nu colecționez obiecte, ci memorii, trăiesc extrem de simplu și minimal.

Arhitecții de la „Visuri la cheie”, alături de Dragoș Bucur
Arhitecții de la „Visuri la cheie”, alături de Dragoș Bucur

Cum arată o cameră ideală? Ce ar trebui să aibă din punctul tău de vedere?

Fiecare, înainte să își facă camera lui, casa lui, să fie cinstit cu sine și să nu își amenajeze camera sau casa pentru a arăta ce nu este. Pe scurt, cred că idealul unei încăperi este să fie sincere, nu cu materiale ce imită, nu cu zone moarte, înghițite de decor, opulent și inutil, o cameră extrem de practică și confortabilă. Aici vă provoc eu, faceți din camera voastră, sufletul vostru, dar sincer nu cu scăpări opulente ce nu vă reprezintă.

Ce îți dorești pentru ultimele luni rămase din 2023?

Încerc să trăiesc cu puține dorințe și așteptări, PREZENTUL ăla e marele secret al bucuriei de a fi, să zicem că dacă îmi permit să alunec puțin în viitor, să visez la o dorință, ar fi dorința de mă bucura de tot ce sunt, tot ce am și tot ce am de gând să realizez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net