De ce ne iubesc de fapt copiii? Gestul banal pe care nu trebuie să-l ignori niciodată: „Noi rezistăm pentru că ei ne vor vii”

Ultima actualizare:

Iubirea nu cere nimic și nu are nevoie de nimic, ea doar oferă! De asta putem fi siguri, căci o iubire sinceră ne determină să ne punem aproapele mai presus decât noi. Ceea ce ne unește întru dragoste adevărată, aflăm de la părintele Constantin Necula

Părintele Necula a oferit o adevărată lecție de viață, într-un dialog de excepție cu Mihai Morar
Părintele Necula a oferit o adevărată lecție de viață, într-un dialog de excepție cu Mihai Morar

Invitat într-un podcast de excepție realizat de Mihai Morar, părintele Constantin Necula ne oferă învățăminte prețioase despre ce înseamnă iubirea curată.

Nu iubim oamenii pentru lucrurile în care sunt puternici, ci pentru lucrurile în care sunt slabi, fragilitatea ne unește", citează Mihai Morar.

Da! Eu o iubesc pe mama acum pentru că atunci când eu eram fragil și a dat toată viața ei pentru mine, acum ea este fragilă. Și o iubesc de mii de ori mai mult", răspunde părintele Necula.

Parintele Necula: „Copiii ne propun singurul lucru real din care ne putem reveni”

Înțelegem astfel, că fragilitatea și vulnerabilitatea în sine ne aduc mai aproape unii de alții și permit conexiunii să se nască la un nivel profund. Întrebat ce înseamnă de fapt, să ne iubim prin fragilitate, părintele Necula a răspuns că cei mici exemplifică perfect această afirmație. 

Părintele Constantin Necula: Profită de noi copiii și așa îmi place! Deci, singura firmă cu profit real din România este dragostea copiilor pentru noi."

Mihai Morar: A, deci ei ne iubesc pentru slăbiciunile noastre."

Părintele Constatin Necula: Da!"

Avem, de altfel, și exemplul copiilor care atunci când sosim de la muncă extenuați, ei sunt atât de plini de entuziasm și își doresc să se joace cu noi, moment ce nu de puține ori simțim că ne îngreunează.

Copiii ne vor vii

Știți, nouă ni se pare că joaca cu copiii ne obosește mai tare câteodată, dar de fapt, ei ne propun cu adevărat singurul lucru real din care ne putem reveni. Ei ne vor vii! De cele mai multe ori noi rezistăm pentru că ei ne vor vii!"

Există în noi puterea de a ne reveni când cei mici au nevoie de noi. Este probabil o calitate intrinsecă ce ne face să dobândim voință și viață pentru a le fi copiilor alături, pentru a nu-i lăsa să vadă că ne este greu, chiar și atunci când boala ne răpune.

V-ați gândit vreodată de ce se ridică bunicile bolnave de cancer în picioare la marginea patului când le vin nepoții? Nu vor să le vadă nepoții că ele sunt bolnave și stau întinse. Se ridică acolo pe marginea patului și arată că sunt vii și sunt gata să mai facă o plăcintă." , a precizat părintele Necula.

Ce înseamnă iubirea devărată

Cum spunem iubirea nu pretinde nimic! Ea doar există și nu se poate măsura, ea este generoasă, blândă, bună și nu impune condiții sau limite. Nu iubim pentru că sau doar când, iubim pur și simplu!

Familie cu doi copii FOTO Shutterstock

Părintele Constantin Necula ne explică cum se simte dragostea față de un copil, dragoste despre care se spune că este cea mai sinceră dintre toate: 

"<<Cu toate că sunt obosit, mă joc cu tine. Te iubesc în ciuda tuturor răutăților prin care am trecut astăzi. Te iubesc în ciuda faptului că nu îmi vine să mă trezesc dimineața la 05:00 să mă duc la liturghie încă o dată. Tu ești sensul pentru care mă trezesc.>>

Unicitatea asta care-i dată de fragilitate. Tu ai văzut ce slabi sunt bărbații când nasc femeile? Știi de ce nasc femeile? Că sunt mai tari decât noi! Noi stăm frecăm coridorul și zicem: <<Vai ce am obosit, aoleu!>> Pe când femeia scoate viață din ea! "

Iubirea este atunci când oferim totul și cu cât oferim, avem și mai mult de dat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
Sanda Ladoși, pe scenă sursa Instagram
vocea romaniei facebook jpg
netflix pixabay jpg
banner theo rose png
image
actualitate.net
image
actualitate.net