Cum să ai o relație perfectă! 5 sfaturi simple care îți vor schimba viața de cuplu: „Această informație a făcut un click magic”

Toți ne dorim o relație perfectă, însă știm că așa ceva există doar în basme. Și nici nu trebuie să fie perfectă ci trebuie să fie funcțională și benefică pentru ambii parteneri, iar asta presupune efort conștient. Fiecare vine cu un bagaj emoțional pe care învață să îl șlefuiască în cadrul relației. Totuși, există câteva mici secrete care pot îmbunătăți orice cuplu, iar Niculina Gheorghiță ni le dezvăluie.

Cum să ai o relație perfectă. Foto: colaj/captura youtube
Cum să ai o relație perfectă. Foto: colaj/captura youtube

Invitată în cadrul unei conferințe de la Ateneul Român, organizată de Mihai Morar, Niculina Gheorghiță, psiholog clinician principal a dezvăluit micile gesturi ce pot uni extrem de mult orice cuplu, producând schimbări pozitive majore.

Specialista a dezvăluit că este nevoie să facem aceste gesturi timp de 6 luni. Aceasta ar fi perioada necesară în care se creează o rețea neuronală de siguranță. Atâta timp cât noi am trăit o viață întreagă cu anumite programe, este imposibil ca dintr-o dată să ne formăm altele.

Ideile care pot îmbunătăți orice cuplu

Prima idee pe care a învățat-o a fost de la un profesor din Imago, Statele Unite ale Americii cu care a făcut niște cursuri. Acesta era împreună cu partenera sa de 50 de ani, lucru ce a impresionat-o pe Niculina Gheorghiță dorind să afle secretul lor.

Cuplu jpg

„Seara, când plecăm la culcare, fiecare dintre noi avem tabieturile noastre. Și unul mai are de lucru, dar unul vrea să meargă la culcare. Cel care vrea să meargă la culcare îl anunță. Nu se întoarce și spune: <<Nu mai vorbesc cu tine. >> Îi spune: <<Știi, vreau să merg la culcare.>> Deci informezi. Celălalt, își lasă toate treburile, închide telefonul, laptop-ul, ce are pe moment și se întoarce spre el și se îmbrățișează și spune: <<Îți mulțumesc pentru ziua de astăzi, mâine ne găsim tot aici.>> Pentru mine această informație, mâine ne găsim tot aici a făcut un click magic. Voi vă dați seama câți oameni dimineața nu se mai trezesc? Eu în momentul în care îi spun celuilalt: <<Mâine ne regăsim tot aici>>, creierul nostru intră într-o relaxare. Are acea idee că mâine va fi tot aici. Nu că mâine nu-l mai găsesc. 

A doua, dimineața la trezire, dacă tot ne-am găsit, hai să ne conectăm! <<Bine te-am regăsit!>> E simplu, nu e mult de spus", a declarat Niculina Gheorghiță.

A treia ideea constă într-un gest extrem de simplu, dar vital pentru bunăstarea emoțională a oricărei persoane: "O îmbrățișare, bine ai revenit în realitatea asta. Dimineața, la plecarea din casă, vă îmbrățișati partenerul. De când am fost căsătorită cu primul soț, o numeam binecuvântarea partenerului pentru acea zi. Și ce înseamnă? Să ai o zi minunată! La fel, cu îmbrățișare, asta e tot. Și el când pleacă, creierul lui se relaxează pentru că știe că nu e singur. Cineva din lumea asta mai știe în ce ațiuni va merge el.

cuplu jpg

A patra. De-a lungul zilei, îi trimiteți partenerului măcar un SMS, dacă nu, 3, cu <<Te iubesc!>>,  <<Cum îți este?>>, <<Vreau să ne întâlnim!>>. Deci o chestie prin care el știe că tu ești conectat cu el în spațiul vostru.

cuplu la cina romantica

Și ultima. Când se reîntorc de la serviciu, la fel îmbrățișarea: <<Bine ai venit!>>, nu <<Ce factură n-ai plăti?>> și <<Ce gunoi n-ai dus?>> Și ulterior îl invitați să partener să vă spună 3 lucruri bune care s-au întâmplat în ziua respectivă. E tot pentru creier aceasta. Tot pentru siguranța aceasta."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
image
actualitate.net
image
actualitate.net